Sports all other sports Shooting «Είναι υποχρέωση μας!»

«Είναι υποχρέωση μας!»

Εβδομάδα «ΟΠΑΠ All-Star Day, Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες» είναι αυτή που διανύουμε! Την ερχόμενη Κυριακή, στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» οι κορυφαίοι Κύπριοι, Ευρωπαίκοι και ξένοι καλαθοσφαιριστές θα αναμετρηθούν στον αποχαιρετιστήριο αγώνα-γιορτή για το 2012, στο δεύτερο ετήσιο ΟΠΑΠ All-Star Day, που και φέτος είναι αφιερωμένο στο πρόγραμμα επιβράβευσης νέων οδηγών «Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες».

Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού γεγονότος, πέραν του αγώνα των κορυφαίων, έχουν επίσης προγραμματιστεί διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων, αλλά και αγώνας επίδειξης, με τη συμμετοχή Κυπρίων αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων και παιδιών των Special Olympics. Επίσης, με την τιμή του εισιτηρίου να έχει καθοριστεί συμβολικά μόλις στα 5 ευρώ, ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε κλήρωση με πλούσια δώρα, καθώς και να απολαύσει ένα γεμάτο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με μουσική από το συγκρότημα «Μέλισσες»  και χορό από τις μαζορέτες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Σχολή Χορού FIMI). Για τα μικρά παιδιά, θα... φροντίσει και ο Άης Βασίλης!

Με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στην εκδήλωση, πέντε αθλητές που μας εκπροσώπησαν σε πρόσφατες Ολυμπιάδες, καλούν τον κόσμο να δώσει το παρών του και να τιμήσει τον σκοπό στον οποίο είναι αφιερωμένο το «ΟΠΑΠ All-Star Day, Παίζω με κανόνες, Οδηγώ με κανόνες», που δεν είναι άλλος από την πρόληψη των δυστυχημάτων.

Παύλος Κοντίδης: «Είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε ολοι σε τέτοιες εκδηλώσεις και υποχρέωσή μας που λειτουργεί αμφίδρομα. Ως αθλητές, είμαστε πρότυπα στην κοινωνία, αλλά έχουμε και εμείς με τη σειρά μας υποχρέωση προς την κοινωνία, που στηρίζει τις προσπάθειες μας. Η οδική συνείδηση είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Όλοι μας θα πρέπει να την αποκτήσουμε. Βλέπουμε τι γίνεται σχεδόν καθημερινά με τα δυστυχήματα στους δρόμους. Βλέπουμε επίσης ότι περισσότερα θύματα είναι νέοι. Καλώ τον κόσμο να έρθει  στο γήπεδο για αυτή την εκδήλωση. Ο καθένας με την οικογένεια του. Είναι γιορτινές μέρες. Να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη βραδιά».

Χρυσταλλένη  Τρικωμίτη: «H παρουσία μας ως αθλητές σε μια τέτοια εκδήλωση είναι επιβαλλόμενη. Δυστυχώς γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες δυστυχημάτων που έχουν κυρίως ως θύματα νεαρά άτομα. Στην οδήγηση, όπως και στον αθλητισμό, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται. Πιστεύω ότι κόσμος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση. Θέλω να στείλω ένα γενικότερο μήνυμα, ειδικά προς τη νέα γενιά. Να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, γιατί μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Το μπάσκετ μου αρέσει και το παρακολουθώ. Άλλωστε και ο πατέρας μου έπαιζε μπάσκετ!».        

Γιώργος  Αχιλλέως: «Πρόκειται ασφαλώς για μια σημαντική εκδήλωση και θεωρώ ότι η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη. Είναι βέβαια ο σκοπός της εκδήλωσης που την κάνει τόσο σημαντική. Όλοι ξέρουμε πόσο σοβαρό είναι αυτό το θέμα της οδικής ασφάλειας. Βλέπουμε τι γίνεται στους δρόμους λόγω των δυστυχημάτων και στα περισσότερα εμπλέκονται άτομα νεαρών ηλικιών. Η εμπέδωση της οδικής συνείδησης αποτελεί αναγκαιότητα. Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση και σε μια ωραία βραδιά».

Ελένη Αρτυματά: «Ο αθλητισμός έχει τους δικούς του κανόνες. Το ίδιο ισχύει και για τη σωστή οδήγηση. Υπάρχουν κανόνες που  πρέπει να τηρούνται από όλους. Πρόκειται για μια εκδήλωση με πολύ σημαντικό σκοπό. Η συμμετοχή η δική μας, ως αθλητές, είναι επιβαλλόμενη. Μας γεμίζει ικανοποίηση το ότι θα  είμαστε και εμείς μέρος της. Αξίζει τον κόπο να έρθει ο κόσμος, μετέχοντας σε μια τέτοια ξεχωριστή εκδήλωση».

Αντώνης Ανδρέου: «Είναι με πολύ μεγάλη ικανοποίηση που μετέχω σε μια εκδήλωση που προάγει ένα τέτοιο σκοπό. Το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι τεράστιας σημασίας για το κοινωνικό σύνολο. Βλέπουμε, δυστυχώς σχεδόν καθημερινά, δυστυχήματα στους δρόμους. Και δυστυχώς τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι. Να έρθει ο κόσμος στην  εκδήλωση, να δώσουμε το μήνυμα της σωστής οδήγησης και παράλληλα να ψυχαγωγηθούμε».
 

Top