Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

Η Μέρκελ θέλει Γερμανό Πρόεδρο στην Κομισιόν

| Εκτύπωση | 26 Αύγουστος 2018, 18:00 | Σημερινή

«Αντί να στείλει τον Πρόεδρο της Bundesbank, Βάιντμαν, στην κούρσα για την επιλογή Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Καγκελάριος Μέρκελ προτιμά την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» έγραψε στα μέσα της εβδομάδας η εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο, «Η νέα προτεραιότητα της Merkel».

Σε πρόσφατη συνάντηση για εμπιστευτικές συνομιλίες με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα, στην περίπτωση που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον προτείνει για τη θέση του Προέδρου της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt από κυβερνητικούς κύκλους.

Σημειώνεται ότι η θητεία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, λήγει το επόμενο έτος. Η Handelsblat γράφει πάντως ότι είναι αμφίβολο εάν η Μέρκελ θα δώσει μάχη για το πόστο του Προέδρου της ΕΚΤ, μολονότι επανειλημμένα η κυβέρνηση είχε αφήσει την εντύπωση ότι θα προωθήσει ένα τέτοιο σχέδιο με τον Βάιντμαν. Αλλά, προφανώς ο στόχος της Καγκελαρίου έχει αλλάξει.

«Η ΕΚΤ δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Μέρκελ, αλλά αντίθετα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε υψηλά ιστάμενος κυβερνητικός αξιωματούχος. Η Καγκελαρία και η Bundesbank δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.