Σημερινή

Δευτέρα, 10/12/2018
RSS

Βλέπουν στα μάτια της Μέγκαν Μαρκλ τη νέα Νταϊάνα

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Σημερινή

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ και την επίσημη φωτογράφισή τους, η Αμερικανίδα ηθοποιός έδωσε ήδη μία τηλεοπτική συνέντευξη και από την Παρασκευή ξεκίνησε να δίνει το «παρών» της σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Η ηθοποιός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, συναντήθηκε την Παρασκευή με ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από τη νόσο.

Εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Μέγκαν Μαρκλ θα στρέψει την προσοχή σε θέματα που άλλοι «μάλλον αποφεύγουν», θυμίζοντας ότι η μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, η εκλιπούσα πριγκίπισσα Νταϊάνα, κατέβαλε προσπάθειες και συμμετείχε σε εκστρατείες για να καταρριφθεί το στίγμα του HIV. Η Λίζι Τζόρνταν, πιθανότατα η πρώτη εκπρόσωπος οργάνωσης που θα συναντήσει η Μέγκαν Μαρκλ, δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph ότι ο πρίγκιπας και η αρραβωνιαστικιά του θα φωτίσουν το θέμα, ώστε να ενημερωθεί η νέα γενιά, 30 χρόνια μετά την κίνηση της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία έβγαλε το γάντι για να σφίξει το χέρι με ασθενή με AIDS.

«Άλλαξε το αφήγημα»

Ο Ίαν Γκριν, διευθύνων σύμβουλος του Terrence Higgins Trust, δήλωσε ότι η Νταϊάνα είχε αλλάξει το αφήγημα για όσους έχουν HIV, προσθέτοντας: «Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τον αντίκτυπο που θα έχει ο Πρίγκιπας Χάρι και τώρα η Μέγκαν». Η επίσκεψη στο Νότιγχαμ την Παρασκευή, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Terrence Higgins Trust, ιδρύματος, το οποίο υλοποιεί δράσεις με στόχο τον τερματισμό της μετάδοσης του ιού HIV στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει και ενισχύει άτομα που ζουν με τον ιό HIV και καταβάλλει προσπάθειες για την εξάλειψη...

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.