Σημερινή

Τετάρτη, 18/07/2018
RSS

Ο αφιλόξενος Λευκός Οίκος

| Εκτύπωση | 06 Αύγουστος 2017, 15:03 | Της Δόνας Καπαρτή

Η ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ «ΣΙΡΙΑΛ»

Μόλις δέκα ημέρες μετά την… ενθρόνισή του ο νέος διευθυντής επικοινωνίας Άντονι Σκαραμούτσι υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του σε χρόνο ρεκόρ. Τα νέα διαδόθηκαν μέσα από μια λιτή ανακοίνωση, στο πλαίσιο της οποίας οι Αμερικανοί πολίτες ενημερώθηκαν πως «ο κ. Σκαραμούτσι έκρινε ότι είναι καλύτερο να δώσει στον προσωπάρχη Τζον Κέλι την ευκαιρία να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να δημιουργήσει τη δική του ομάδα».

Παρόμοια ήταν και η επιχειρηματολογία το εκπροσώπου Τύπου Σον Σπάισερ για την αποχώρησή του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διορισμό του Σκαραμούτσι.
Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ των δύο αυτών αποχωρήσεων υπήρξε άλλη μία, αυτή του πρώην προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους, στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών στον Λευκό Οίκο.

Οι «χυδαιολογίες» του Ιταλοαμερικανού πολιτικού

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, υποστήριξε πλαγίως πως ο Σκαραμούτσι έχασε τη δουλειά του λόγω της γεμάτης χυδαιολογίες και ακατανόμαστες εκφράσεις συνέντευξης που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του New Yorker, όταν εξαπέλυσε δριμεία φραστική επίθεση στον Ρέινς και στον σύμβουλο στρατηγικής του Τραμπ, Στιβ Μπάνον.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...