Σημερινή

Τετάρτη, 19/06/2019
RSS

Η εμπειρία στο Μονακό του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή

| Εκτύπωση | 10 Ιούνιος 2018, 18:00 | Σημερινή

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 26-27 ΜΑΪΟΥ Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΤΗΣ FORTEC MOTORSPORT ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ 4ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ FORMULA RENAULT 2.0 EUROCUP

Ένα παιδικό όνειρο πραγματοποίησε ο ανερχόμενος Κύπριος πιλότος Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, καθώς το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαΐου οδήγησε στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό, μετέχοντας με τη Fortec Motorsport στον τέταρτο γύρο του Formula Renault 2.0 EuroCup, που διεξήχθη παράλληλα με τον έκτο φετινό αγώνα της Formula 1.

«Όλο το τετραήμερο στο Πριγκιπάτο αποτέλεσε μια φανταστική εμπειρία που θα με συνοδεύει για όλη μου τη ζωή», δηλώνει το Τζιωρτζής, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στο Formula Renault 2.0 EuroCup, χάρη στη στήριξη της NAGA Markets. «Εάν το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο, σίγουρα θα ήμουν πιο ικανοποιημένος, παρότι αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μια πολύ κλειστή αναμέτρηση, με τον πρώτο και τον τελευταίο να τους χωρίζει ένα δευτερόλεπτο», προσθέτει ο Βλαδίμηρος, που τερμάτισε 21ος ανάμεσα σε 28 οδηγούς, εκκινώντας από την 27η.

Για έναν ακόμα αγώνα το μονοθέσιο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του Κύπριου πιλότου και δεν του επέτρεψε να κοιτάξει υψηλότερα. Ακόμα και έτσι, το να οδηγείς ένα μονοθέσιο στο Μονακό αμέσως πριν από την εμφάνιση των μεγαθηρίων της Formula 1 δεν είναι λίγο πράγμα.

«Μοιραζόμασταν τα γκαράζ με τους οδηγούς της Formula 1. Κινούμασταν στον ίδιο χώρο και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με όλους. Η πίστα είναι όντως πάρα πολύ στενή και το προσπέρασμα σχεδόν αδύνατο, εάν δεν υπάρξει κάποιο σοβαρό λάθος. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Εάν χάσεις την αυτοσυγκέντρωση για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, κινδυνεύεις να βρεθείς στον τοίχο ή στις μπάρες», λέει ο 21χρονος οδηγός και προσθέτει: «Τρομερή εντύπωση μού έκανε επίσης το πλήθος του κόσμου. Δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο μαζεμένο. Και κόσμος που υποστήριζε όλους τους οδηγούς, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέλαβαν. Μου έκανε πραγματικά εντύπωση το φίλαθλο πνεύμα τόσο των θεατών όσο και των εμπλεκομένων στον αγώνα».

Τον Τζιωρτζή υποστηρίζουν για το 2018 η Holiday Tours, η ALCO Filters, η EUROFAST, η ENEOS Motor Oil, το Πανεπιστήμιο Frederick, όπου φοιτά, καθώς και το Sana Hiltonia.