Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

Επεκτάθηκε ο αποκλεισμός της Ρωσίας

| Εκτύπωση | 11 Μάρτιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Η IAAF ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Η αποβολή της Ρωσίας από τον διεθνή αθλητισμό εξαιτίας του ευρέoς ντόπινγκ των αθλητών της επεκτάθηκε από το διοικητικό σώμα του παγκόσμιου στίβου (IAAF) και η χώρα ειδοποιήθηκε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περαιτέρω κυρώσεις φέτος.

Η IAAF δήλωσε ότι θα εξετάσει τον επόμενο Ιούλιο την αφαίρεση της άδειας που έχουν Ρώσοι αθλητές για να αγωνίζονται ως ουδέτεροι «αν δεν σημειωθεί πρόοδος». Ακόμη, είναι πιθανό να εξετάσει και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Ρωσίας από τους κόλπους της, όπως κατέστησε σαφές μετά τη συνάντηση του Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Η Ρωσία αποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2015, μετά την έκθεση McLaren που ανακάλυψε ευρύ ντόπινγκ, αν και οι πολιτικοί και αθλητικοί ηγέτες της χώρας έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τη συμμετοχή του κράτους στην υπόθεση. Η IAAF δήλωσε, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ότι «ενώ πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις... αρκετοί βασικοί τομείς δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί από τη RusAF (Ρωσική Ομοσπονδία Αθλητισμού) και από την RUSADA (Ρωσική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ)».

Η Ρωσία εξακολουθεί να θεωρείται ως μη συμμορφούμενη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA). Ωστόσο, η χώρα αποκαταστάθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από απαγόρευση από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάν τον περασμένο μήνα, όπου οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αγωνιστούν ως ουδέτεροι.