Σημερινή

Σάββατο, 23/03/2019
RSS

Πρωταθλητής του World RX ο Johan Kristoffersson

| Εκτύπωση | 01 Οκτώβριος 2017, 18:00 | Σημερινή

Με δυο γύρους να απομένουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA, το οποίο υποστηρίζει η Monster Energy, ο Johan Kristoffersson κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο με την έκτη φετινή του νίκη, εκθρονίζοντας τον Mattias Ekstrom. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Kristoffersson, PSRX Volkswagen Sweden, κατέκτησε και το πρωτάθλημα ομάδων, παρόλοπου ο Solberg δεν κατάφερε να τρέξει στον μεγάλο τελικό. Συγκεκριμένα, ο Νορβηγός είχε ατύχημα στην πρώτη στροφή του δεύτερου ημιτελικού και μετά από επαφή με τον τοίχο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου αντιλήφθηκαν οι ιατροί ότι έσπασε την κλείδα του ώμου του και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να αφαιρεθεί το αυτοκίνητο του Νορβηγού.

Στον μεγάλο τελικό προκρίθηκαν οι Kristoffersson, Loeb, Ekstrom, ο ντόπιος Baumanis, Bakkerud και ο Muller. Στην εκκίνηση ο Γάλλος θρύλος του ράλι έπεσε τελευταίος μετά από μάχες, ενώ ο Baumanis ξεπετάχτηκε στην τρίτη θέση. Ο δε Kristoffersson βγήκε πρώτος από την πρώτη στροφή και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του μέχρι την έκτη φετινή του νίκη αλλά και την κατάκτηση του τίτλου φέτος με το πέσιμο της καρό σημαίας. Το βραβείο Monster Energy SuperCharge πήγε στον Ekstrom για τη φανταστική του αντίδραση την ώρα που άναψαν τα πράσινα φώτα και δόθηκε η εκκίνηση.

Πίσω από τον θριαμβευτή Σουηδό, και αθλητή της Monster Energy, στο βάθρο βρέθηκαν οι Ekstrom και Loeb με τον Γάλλο να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ωστόσο ήθελε σίγουρα κάτι περισσότερο από την πίστα στην οποία κέρδισε πέρυσι. Ο επόμενος και προτελευταίος γύρος του πρωταθλήματος διεξήχθη στο Estering της Γερμανίας στις 29 Σεπτεμβρίου.