Σημερινή

Κυριακή, 17/02/2019
RSS

Η Volkswagen ενώνει δυνάμεις με την UEFA για το «EURO 2020™»

| Εκτύπωση | 24 Σεπτέμβριος 2017, 18:00 | Σημερινή

Η Volkswagen είναι πλέον συνέταιρος με την UEFA, αρχής γενομένης το 2018, συνεχίζοντας τη μεγάλη ποδοσφαιρική της παράδοση. Η νέα συνεργασία με ονομασία «Επίσημος Συνέταιρος κινητικότητας του Διεθνούς Ποδοσφαίρου UEFA» θα φέρει τη γερμανική εταιρεία κοντά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου UEFA EURO 2020, που θα φιλοξενηθεί σε 13 διαφορετικές χώρες για πρώτη φορά στα 60 χρόνια ύπαρξής του.

Η εμπλοκή της VW στο πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου θα αποτελέσει και την καταλληλότερη πλατφόρμα από την οποία να ξεκινήσει τη ζωή του το νέο ηλεκτρικό δημιούργημα της, το I.D, που θα αντιπροσωπεύσει την VW στην αγορά τον ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2020 και έπειτα. Η Volkswagen οδηγεί από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, μέσω Spitzbergen και Σικελίας.

Σχεδόν 1.7 εκατομμύριο οχήματα παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους το 2016 σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα με το σήμα της VW πωλούνται σε όλες τις 55 χώρες-μέλη της UEFA. Η εταιρεία μάλιστα λειτουργεί 21 εργοστάσια, με 150.000 εργαζόμενους σε επτά διαφορετικές χώρες της ηπείρου. Η ρίζες της Volkswagen στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα βαθιές. Από το 2019, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) θα γίνει και αυτή, όπως η Γαλλική (FFF) και Ελβετική (ASF/SFV) συνέταιρος με την Volkswagen.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε επίσης ότι μια συνεργασία της Volkswagen και του ποδοσφαίρου ήταν αναπόφευκτη: «Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που υπάρχει και απολαμβάνεται σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, όπως και τα αυτοκίνητά μας. Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για μας να παρουσιάσουμε τη νέα μας κατεύθυνση. Μιλώντας με ποδοσφαιρικού όρους, η Volkswagen θα παίζει επίθεση τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε ο Dr. Diess.

H εμπλοκή της Volkswagen στο ποδόσφαιρο δεν σταματάει με το UEFA EURO 2020™. Η συνεργασία με την UEFA θα συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα και το UEFA EURO Γυναικών, UEFA Under 21, Futsal EURO, και άλλους τελικούς σε διεθνές επίπεδο UEFA, που θα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2019. Επίσης η Volkswagen θα έχει διάφορα δικαιώματα όσον αφορά τους προκριματικούς αγώνες του UEFA EURO 2020™.