Σημερινή

Παρασκευή, 22/03/2019
RSS

Αναβολή της εκδίκασης του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

| Εκτύπωση | 19 Μάιος 2017, 07:51 | Σημερινή

Τι ισχύει με τις τιμωρίες για τα playoffs
Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ κατέθεσαν αίτημα αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης αναφορικά με τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό, λόγω της αποχής των δικηγόρων, το οποίο έγινε αποδεκτό. Αναβολή και για τις υποθέσεις Μίχελ και Μάτος.

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο λόγος ήταν η αποχή των δικηγόρων, χθες (17/5) και σήμερα (18/5), και το αίτημα έγινε αποδεκτό από το Σώμα και, ως εκ τούτου, η υπόθεση μεταφέρεται για την επόμενη Πέμπτη, 25 Μαΐου (16:00), στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Οι κ. Μπίρδας και Μαυρομάτης, που εκπροσώπησαν τον ΠΑΟΚ, κατέθεσαν το αίτημα, το ίδιο έπραξαν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ, επομένως η υπόθεση αυτή παίρνει παράταση. Θυμίζουμε πως στις δυο ΠΑΕ ασκήθηκε δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και απειλούνται με αφαίρεση βαθμών, τιμωρία έδρας και τσουχτερό πρόστιμο για όσα έγιναν στον Βόλο.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΕΔΡΑΣ
Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα δώσει με κόσμο στο ΟΑΚΑ τόσο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (21/5) όσο και εκείνο με τον ΠΑΟΚ (28/5), καθώς για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ακόμη και αν έχει τιμωρηθεί, δεν θα έχει παρέλθει το πενθήμερο που απαιτείται για την τέλεση της ποινής. Επομένως, η όποια τιμωρία της έδρας πάει για την επόμενη σεζόν.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, εφόσον τιμωρηθεί την Πέμπτη (ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης), θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο τον Παναθηναϊκό στις 31 Μαΐου για την 6η και τελευταία αγωνιστική των playoffs, καθώς θα έχει παρέλθει το (μη εργάσιμο) πενθήμερο.

Να πούμε πως δεν υπολογίζεται η ημέρα απόφασης και η ημέρα τέλεσης του αγώνος, ενώ υπολογίζεται το Σαββατοκύριακο. Αν η απόφαση βγει μια ημέρα μετά (Παρασκευή, 26 Μαΐου), τότε θα έχει κόσμο απέναντι στο «τριφύλλι» και η τιμωρία της έδρας μεταφέρεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΧΕΛ - ΜΑΤΟΣ
Εξάλλου, αναβλήθηκε και η εκδίκαση της υπόθεσης του Λούμπος Μίχελ για την εξύβριση του 4ου διαιτητή του τελικού Χαράλαμπου Καλογερόπουλου, όπως και του Λέο Μάτος για την αγκωνιά στον Μάρκους Μπεργκ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, ο οποίος κλήθηκε με βάση το βίντεο του αγώνος (με το δεδικασμένο των Πατίτο και Σεμπά). Μέχρι τότε, θα αγωνίζεται κανονικά ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ.