Σημερινή

Πέμπτη, 21/02/2019
RSS

Αποφασισμένος για αλλαγές ο Λεμονής

| Εκτύπωση | 26 Μάρτιος 2017, 12:00 | Σημερινή

Βασικός στόχος του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, η κατάκτηση του νταμπλ

Ήρθε για να μείνει ο Τάκης Λεμονής ή απλώς για να «βγάλει» τη χρονιά; Άγνωστοι αι βουλαί, όχι του Κυρίου, αλλά της διοίκησης του Ολυμπιακού. Για την ώρα, ο Αθηναίος προπονητής προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του και η δουλειά του είναι, α) να διατηρήσει μέχρι τέλους τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας και β) να τον οδηγήσει, αρχικά, στον τελικό του Κυπέλλου και, μετά, στην κατάκτηση του τροπαίου. Πάντως, είναι αλήθεια ότι ο Λεμονής έχει αρκετά να αλλάξει στους «ερυθρολεύκους», που δεν τα πάνε καθόλου καλά τον τελευταίο καιρό.

Στις πρώτες του δηλώσεις στον Πειραιά, ο πρώην προπονητής της Ομόνοιας εμφανίστηκε αποφασισμένος να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, στην προσπάθεια για κατάκτηση του νταμπλ. Είπε σχετικά:

«Υπάρχουν δυσκολίες σ' έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω εάν είναι πιο δύσκολη αυτή η φορά από τις προηγούμενες, όμως νιώθω μεγάλη όρεξη και μεγάλη πείνα για να κατακτήσουμε, τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι για να τ' αλλάξεις όλα. Υπάρχει δουλειά, ο παράγοντας άνθρωπος και η ψυχολογία. Δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας στα προβλήματα που υπάρχουν. Πρέπει να τα δούμε. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι λίγος».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, ο Λεμονής ανέφερε: «Με έχει ενοχλήσει αυτό που έγινε με τις ήττες της ομάδας. Πραγματικά δεν είναι μόνο θέμα πρόκλησης, αλλά είναι και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα συνυφασμένη με τίτλους. Μας αρέσει να κερδίζουμε και στην προπόνηση. Θέλουμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε ένα θέμα με τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά έχουμε την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους παίκτες και να επιστρέψουμε στις νίκες και στα μεγάλα ματς, κάτι το οποίο θέλουμε όσο τίποτα άλλο».

Για την εικόνα που έχει για τον Ολυμπιακό αλλά και για όλα όσα έχει προλάβει να μάθει τις τελευταίες ώρες, ο Λεμονής ήταν ξεκάθαρος:

«Έχω πολύ καλή άποψη για την ομάδα. Την έχω παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια. Ενημερώνομαι συνεχώς σε θέματα της φυσικής κατάστασης, γιατί έχουν ακουστεί αρκετά, σε θέματα κούρασης. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε. Διότι, όταν κάτι δεν πάει καλά δεν φταίει κάτι συγκεκριμένο, αλλά ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ο σχηματισμός που θα χρησιμοποιήσουμε θα εξαρτάται από τους παίκτες και τα χαρακτηριστικά που θα έχουν. Εμείς θα κοιτάξουμε να τα αξιοποιήσουμε όλα αυτά. Στόχος είναι να στηριχτούμε σε περισσότερους παίκτες, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο».

Και φυσικά, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να πει και μια κουβέντα για τον κόσμο: «Οι οπαδοί έχουν αποδείξει και ξέρουν να στηρίζουν την ομάδα, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τους ευχαριστήσουμε κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Από τον θυρωρό μέχρι τους πάντες που έχουν σχέση με τον σύλλογο. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και θέλουμε στις 6 Μαΐου να έχουμε τελειώσει τα πάντα και να χαμογελάμε».