Σημερινή

Σάββατο, 16/02/2019
RSS

Μέσα στους υποψηφίους και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

| Εκτύπωση | 22 Μάρτιος 2017, 07:51 | Σημερινή

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Όπως γίνεται πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, η «προπονητολογία» έχει φουντώσει για τα καλά στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, υπάρχει έντονη πλέον η αίσθηση πως η διοίκηση επιχειρεί να λύσει τώρα το θέμα αυτό και να μην το αφήσει για το τέλος της σεζόν, παρ’ όλο που η αρχική σκέψη της ήταν αυτή, δηλαδή να πορευθεί με υπηρεσιακό προπονητή τον Βασίλη Βούζα ώς το τέλος και τότε να ανακοινώσει τον νέο τεχνικό της ομάδας. Έτσι ώστε και να μην αναλάβει ο νέος προπονητής σε εποχή που δεν θα μπορέσει να επέμβει άμεσα, αλλά και να μην κινδυνέψει να χρεωθεί κάποια αποτυχημένα αποτελέσματα, για τα οποία ελάχιστη ευθύνη θα έχει.

Να όμως που οι ίδιες οι καταστάσεις αναγκάζουν τη διοίκηση να το «τρέξει» αυτό το θέμα και ήδη οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε επαφή με συγκεκριμένους προπονητές. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά (ακόμη και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς) και ανάμεσά τους αυτά των Ισπανών Χουάντε Ράμος, Αϊτόρ Καράνκα και Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ, ωστόσο υπάρχει η πληροφορία πως στον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να μην κινηθούν στην ιβηρική αγορά που κινήθηκαν και τα προηγούμενα χρόνια (από το 2010 με Βαλβέρδε και μετά, όλοι οι προπονητές ήταν Ισπανοί και Πορτογάλοι) και πως ο βασικός στόχος τους έχει εντοπιστεί στη Γαλλία, μια αγορά που γνωρίζει άριστα ο Κριστιάν Καρεμπέ και διατηρεί σχέσεις που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Έτσι, έρχονται στο προσκήνιο τα ονόματα του 52χρονου Φιλίπ Μοντανιέ, που έφυγε από τη Νότιγχαμ, και του Ρεμί Γκαρντ, με θητεία σε Λιόν και Άστον Βίλα, και ειδικά για τον δεύτερο υπάρχουν πληροφορίες πως οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά και ίσως υπάρξουν άμεσες εξελίξεις, με τον 51χρονο Γάλλο να έρχεται στην Αθήνα, για να ολοκληρώσει τη συμφωνία.