Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ Τρεις σήμερα και άλλους έξι

| Εκτύπωση | 11 Φεβρουάριος 2018, 18:03 | Του Σοφοκλή Σοφοκλέους

Η Ανόρθωση μπορούσε μεσοβδόμαδα να είχε κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά, αλλά παραπάτησε. Η ήττα από την Ομόνοια και ο τρόπος που ήρθε, "πόνεσαν". Η "Κυρία" μπορούσε βάσει απόδοσης να κερδίσει, αλλά τελικά μέσα και από τα δικά της λάθη (χαμένες ευκαιρίες, κακή αντιμετώπιση της φάσης των δύο γκολ), δεν πήρε ούτε βαθμό. Ζητούμενο η ορθή αντίδραση.

Η ομάδα έχασε μεν έδαφος, αλλά είναι απόλυτα εντός στόχου (έξοδος στην Ευρώπη) και μπορεί κάλλιστα να παγιώσει το στάτους της, μένοντας κοντά στις πιο πάνω θέσεις και κρατώντας αποστάσεις από τις ομάδες που ακολουθούν. Απαραίτητη προϋπόθεση σήμερα να κερδίσει στο Μακάρειο τον Ολυμπιακό. Δεν την παίρνει άλλο πισωγύρισμα. Είναι φαβορί και οφείλει σήμερα να το επιβεβαιώσει απέναντι σε μία ομάδα που παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία και κάθε βαθμός γι' αυτήν είναι "χρυσάφι".

Για την Ανόρθωση, υπάρχει πέρα από το σημερινό ενενηντάλεπτο, μία μεγαλύτερη ανάγκη. Να κλείσει την κανονική περίοδο χωρίς άλλη απώλεια. Ό,τι και να γίνει, θα βγει διπλά και ίσως τριπλά κερδισμένη. Έτσι η έξοδος κόντρα στον Ολυμπιακό είναι ένα εφαλτήριο για τον μικρό αλλά σημαντικό κύκλο αγώνων. Είναι δεδομένο ότι το απόγευμα στο ΓΣΠ, θα χρειαστεί καθαρό μυαλό για να βρει δίχτυα μπροστά σε πολυπρόσωπη άμυνα. Της έχει στοιχίσει πολλές φορές η αστοχία. Η Ανόρθωση φτιάχνει μπόλικες φάσεις, αλλά έχει σοβαρό θέμα στο γκολ.

Τα ποσοστά ευστοχία της είναι απογοητευτικά, τα 33 γκολ είναι χαμηλή επίδοση. Σχεδόν τα μισά από τη 1η επίθεση του πρωταθλήματος, 13 λιγότερα από την 4η. Σαφώς και τα 33 γκολ δεν είναι αντιπροσωπευτικά της απόδοσής της, αλλά είναι ο πραγματικός στατιστικός αριθμός. Η αστοχία τής στοίχισε πολλές φορές ή την ανάγκαζε πολλές φορές να τρέχει μέχρι τα τελευταία λεπτά για να καρπωθεί βαθμούς.

Δεδομένο ότι το απόγευμα στο Μακάρειο, η Ανόρθωση θα έχει μπόλικη υποστήριξη. Ο κόσμος της φωνάζει βροντερά "παρών" σε όλη τη χρονιά.