Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

ΑΠΟΛΛΩΝ Έχασε μία, θα 'χει πολλές

| Εκτύπωση | 04 Φεβρουάριος 2018, 18:03 | Του Θεόδωρου Καυκαρίδη

Στον Απόλλωνα δέχτηκαν με ηρεμία την ήττα στο ντέρμπι, οι τόνοι σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, ήταν πάνω κάτω οι ίδιοι. Η ψυχραιμία είναι σημαντικός παράγοντας σε μία τέτοια στιγμή. Απαραίτητο χαρακτηριστικό για μία ομάδα που θέλει να πάρει πρωτάθλημα. Σωστά γράφτηκε ότι ούτε πήρε πρωτάθλημα μετά το 4-0, ούτε το έχασε μετά το 1-2. Αυτό που έχασε ήταν μία ευκαιρία. Μεγάλη, γιατί άλλο θα ήταν να είχε κερδίσει, ή έστω να μην έχανε. Ειδικά αν έχουμε υπόψη ότι προηγήθηκε και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του 1ου μέρους κρατούσε άνετα το 1-0. Ειδικά αν δει κάποιος πως στις περιπτώσεις όπου μετρούσε λεπτομέρεια και συγκυρία, τα πράγματα δεν βόλευαν τον Απόλλωνα.

Η ισχύς της ομάδας ήταν και παραμένει μεγάλη, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση. Και οι ευκαιρίες για να ξαναπάρει κεφάλι στη μάχη του τίτλου θα υπάρξουν. Το ζητούμενο είναι ο Απόλλωνας να τις αξιοποιήσει και με την εικόνα που έχει παρουσιάσει η προοπτική του για να τερματίσει πρώτος είναι πολύ μεγάλη. Δύο τα σημεία αναφοράς στα ντέρμπι. Η ταυτότητα της ομάδας και η ευχέρειά της να πάρει το πάνω χέρι.

Από την άλλη η ανάγκη να βελτιώσει τη διαχείριση. Σε τρία ντέρμπι που μπήκε μπροστά στο σκορ, διατήρησε το προβάδισμα (σε μία το αύξησε), αλλά ένα εξ αυτών ήταν με την Ομόνοια, όπου έβαλε γκολ στις καθυστερήσεις. Δύο φορές απέναντι στην ΑΕΛ και από μία κόντρα σε Ανόρθωση, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, δεν κράτησε το προβάδισμα και έχασε βαθμούς. Είναι σε αυτά τα ματς, όπου οι τρεις βαθμοί έγιναν ένας ή και κανένας και δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να ξεφύγει.

Φυσικά, με 14 αγώνες στην ατζέντα, η ομάδα της Λεμεσού έχει όλο το περιθώριο να αντιδράσει. Σημαντικό είναι να μην απολέσει άλλους βαθμούς στην κανονική περίοδο. Έχει ένα ντέρμπι να δώσει (ΑΕΚ στη Λεμεσό), αλλά αυτό μπορεί να περιμένει. Προηγείται η έξοδος στη Λευκωσία κόντρα στη Δόξα με συγκεκριμένο βαθμό δυσκολίας και η νίκη θα έχει σημασία. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα υποδεχτεί την Αλκή και θα πάει στο Δασάκι. Το 4Χ3 είναι μονόδρομος.