Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

ΑΕΛ Στο χέρι της είναι

| Εκτύπωση | 04 Φεβρουάριος 2018, 18:02 | Του Σοφοκλή Σοφοκλέους

Η 4η θέση είναι must. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι άπιαστος στόχος για την ΑΕΛ. Είναι στο χέρι της να βρεθεί με το τέλος της κανονικής περιόδου σε καλύτερη θέση βολής από τις πιο πάνω θέσεις, αλλά και ίσως να κοιτάζει με περισσότερη άνεση πίσω της. Η ομάδα της Λεμεσού έχει σχετικά ένα βατό πρόγραμμα. Υπό την έννοια ότι έχει μόλις ένα ντέρμπι και τρία παιχνίδια όπου θα έχει τον πρώτο λόγο. Όχι εύκολα, τουναντίον.

Από τη στιγμή που θα πάει δύο φορές στη Λάρνακα (με Αλκή, Σαλαμίνα) και θα υποδεχτεί τον Ερμή που είναι ανεβασμένος. Στην τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει στη Λεμεσό την Ανόρθωση. Και θα κληθεί να κάνει αυτό που δεν έκανε σε όλα τα προηγούμενα ματς εξάδας. Να κερδίσει. Με τις πολλές ισοπαλίες δεν κόβεις δρόμο και σίγουρα στα πλέι-οφ πρέπει να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερα τρίποντα.

Για την ΑΕΛ είναι, λοιπόν, ένα το ζητούμενο. Το 4Χ3 και οι 12 βαθμοί. Αυτό σημαίνει πως σίγουρα θα μειώσει την ψαλίδα από την Ανόρθωση, αλλά ίσως μπορεί και να αξιοποιήσει ντέρμπι όπως το Ανόρθωση-Ομόνοια, Απόλλων-ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια για να βελτιώσει το στάτους της σε σχέση με πάνω και κάτω.

Απαραίτητη προϋπόθεση να αυξήσει και άλλο την επιθετική της απόδοση. Θα παίξουν ρόλο τα νέα αποκτήματα. Την ίδια στιγμή πρέπει να επανέλθει η αμυντική της ισχύς. Στα τρία τελευταία παιχνίδια δέχτηκε 6 γκολ. Μόλις δύο λιγότερα από τα προηγούμενα 19 ματς. Για να γίνει πιο αντιληπτή η διαφορά, πήγε από το 0,42 γκολ ανά αγώνα στα δύο κατά μέσο όρο.