Σημερινή

Τρίτη, 21/05/2019
RSS

ΑΕΛ Και τώρα… φουλ για Ευρώπη

| Εκτύπωση | 28 Ιανουάριος 2018, 18:02 | Του Πολύβιου Αλεξάνδρου

Κακά τα ψέματα, αλλά οι δύο τελευταίες ήττες από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια έθεσαν νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου την ΑΕΛ. Οι «κίτρινοι» έχουν «κολλήσει» στους 36 βαθμούς και είναι στο -12 από την κορυφή. Κάτι που είναι λογικό να έχει σκορπίσει τον προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι φέτος πίστεψαν ότι η ΑΕΛ θα μπορούσε για το κάτι παραπάνω. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, κανείς στην ομάδα δεν μίλησε για τίτλο και ποτέ δεν αποτέλεσε τον μεγάλο φετινό στόχο. Παρόλα αυτά, όμως, όταν βλέπεις την ομάδα σου πριν καν ολοκληρωθεί η Α’ Φάση του πρωταθλήματος να βρίσκεται στο -12, τότε λες ότι κάτι δεν πάει καλά.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ΑΕΛ θα παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και άπαντες πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας. Και από τη στιγμή που στη Β’ Φάση θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες που διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη, τότε είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών του Μπρούνο Μπαλταζάρ να το πετύχουν.

Κάτι που πιστεύουν ακράδαντα και στη διοίκηση και αποδεικνύεται από τις κινήσεις που έγιναν την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο. Γιατί εάν δεν πίστευαν στην ομάδα, τότε δεν θα ολοκλήρωναν τον μετεγγραφικό σχεδιασμό ένα δεκαήμερο πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Οι «κίτρινοι» εργάστηκαν μεθοδικά, ενισχύθηκαν εκεί που θεωρούν ότι η ομάδα «πονά» και πλέον τα πάντα είναι στα πόδια του Μπρούνο Μπαλταζάρ και των ποδοσφαιριστών του. Ο Πορτογάλος τεχνικός, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του Σαββατοκύριακου, έχει την ευκαιρία να δουλέψει πλέον μαζί και με τα τέσσερα νέα αποκτήματα, ώστε να μπουν και αυτοί στο πετσί της ομάδας.

Δεδομένου ότι η ΑΕΛ έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού του κυπέλλου, η προσοχή έχει στραφεί αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τρίτη, άπαντες προσβλέπουν στην αντεπίθεση ώστε η ομάδα να προλάβει το τρένο της Ευρώπης.
Και για να είμαστε ρεαλιστές, από την εξέλιξη των πραγμάτων θα κριθεί το μέλλον τόσο του Μπρούνο Μπαλταζάρ, όσο και ορισμένων παικτών, που στο πρόσωπο τους έχουν επενδύσει αρκετά στην ΑΕΛ.