Σημερινή

Κυριακή, 16/06/2019
RSS

ΑΠΟΛΛΩΝ Το κάθε πράγμα στην ώρα του

| Εκτύπωση | 21 Ιανουάριος 2018, 18:04 | Του Θεόδωρου Καυκαρίδη

ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΤΕΡΜΠΙ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η επικράτηση επί της Ομόνοιας ήταν ό,τι καλύτερο για τον Απόλλωνα. Από πολλές απόψεις. Την χρειαζόταν αυτήν τη νίκη και την πέτυχε. Έδειξε ουσία, διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, είχε περισσότερες φάσεις για γκολ και εξαιρετικές προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Ίσως αυτό ήταν το σημείο που πρέπει να προσέξει η ομάδα. Να βρίσκει τρόπο στα ντέρμπι να μεγαλώνει το προβάδισμά της. Θα το χρειαστεί, με δεδομένο το πρόγραμμα που ακολουθεί και με 13 ντέρμπι στον ορίζοντα, τα αμέσως επόμενα με ΑΠΟΕΛ στις 24 και 31 Ιανουαρίου. Την ίδια όμως στιγμή, πριν έρθουν τα ματς κορυφής, υπάρχει ένα άλλου είδους ντέρμπι. Τοπικού χαρακτήρα. Σίγουρα ο Απόλλωνας υπερέχει κατά πολύ του Άρη, αλλά για να επικρατήσει πρέπει να έχει υπόψη του όλες τις παραμέτρους.

Όπως παραδέχτηκε και ο Άλεξ Ντα Σίλβα μετά τον αγώνα με την Ομόνοια θα είναι δύσκολο, με τον Βραζιλιάνο να υπενθυμίζει πως στην τριετία που αγωνίζεται στον Απόλλωνα, ο Άρης έχει ζορίσει αφάνταστα τους «μπλε». Ο αγώνας είναι μίας επιλογής, το στραβοπάτημα απαγορεύεται, ειδικά σε τέτοιους αγώνες (ο Απόλλωνας έχει πέρα από τον Άρη να δώσει άλλα τρία βατά παιχνίδια με Εθνικό, Δόξα και Αλκή). Για τον Απόλλωνα σήμερα τα πράγματα είναι απλά… Αν αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, αν έχει την απαραίτητη συγκέντρωση, τότε ο δρόμος για τη νίκη είναι ορθάνοιχτος. Στα υπόψη πρέπει να είναι και η ανάγκη του αντιπάλου να έχει κέρδος.

Μιλώντας περί δυνατοτήτων, αυτές είναι τεράστιες και είναι κοινή διαπίστωση. Ίσως τα μαθηματικά να δείχνουν κάποιαν απόκλιση στα πέντε τελευταία παιχνίδια, όπου είχε τρεις ισοπαλίες και πέτυχε μόνο πέντε γκολ. Σε σύγκριση με ό,τι είδαμε πιο πριν, σαφώς και τα νούμερα δεν είναι τα καλύτερα. Όμως τρία από τα πέντε παιχνίδια ήταν ντέρμπι. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και τα πέντε γκολ δεν ήταν αντιπροσωπευτικά της επιθετικής δημιουργίας. Έλειπε αυτό το κάτι μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Με πολλούς παίκτες να σερβίρουν και να σκοράρουν, είναι λογικό άπαντες να περιμένουν πως η επιθετική αποτελεσματικότητα θα επανέλθει.