Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

ΑΠΟΕΛ Στην ακίδα μόνο η Αλκή

| Εκτύπωση | 07 Ιανουάριος 2018, 18:03 | Του Πολύβιου Αλεξάνδρου

ΟΙ «ΓΑΛΑΖΟΚΙΤΡΙΝΟΙ» ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

Με βάση το πρόγραμμα του Ιανουαρίου, στον ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σκέφτονται οτιδήποτε άλλο λόγω του ιδιαίτερα βαρυφορτωμένου προγράμματος. Έτσι, τις ημέρες που ακολούθησαν του νικηφόρου αγώνα με τον Άρη μεσοβδόμαδα, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο αγώνας, άπαντες έστρεψαν την προσοχή τους στο σημερινό παιχνίδι με την Αλκή Ορόκλινη, χωρίς κανείς να ασχοληθεί με τη επιτυχία επί της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Και χωρίς να υπάρχει στο μυαλό οποιουδήποτε ο αγώνας κυπέλλου που ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον Ερμή. Μόνο έτσι θα καταφέρουν στον Αρχάγγελο να διατηρηθούν εντός τροχιάς στον μεγάλο τους φετινό στόχο, που είναι το έκτο σερί και ειδικότερα να ξεπεράσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες το πρόγραμμα του Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Δώνης βλέπει σε μια κρίσιμη περίοδο την ομάδα του να ρολάρει και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και παράλληλα κάποιους παίκτες να παρουσιάζονται ανανεωμένοι και να ανεβάζουν απόδοση. Κάτι που ασφαλώς ικανοποιεί τον Ελλαδίτη τεχνικό. Άλλωστε αυτήν την περίοδο θα χρειαστεί όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές αφού το πρόγραμμα του Ιανουαρίου θα απαιτεί αρκετό rotation, γι’ αυτό και άπαντες θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι.
Στα θετικά, και το γεγονός ότι διαθέσιμος ενόψει του σημερινού αγώνα είναι και ο Λευκορώσος αμυντικός Ντένις Πολιάκοφ, χωρίς ωστόσο να θεωρείται δεδομένο ότι θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Και αυτό γιατί ο κ. Δώνης θέλει όποιος αγωνίζεται να είναι 100% έτοιμος. Να υπενθυμίσουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη, ο Ελλαδίτης τεχνικός είχε πει ότι ο Πολιάκοφ είναι έτοιμος, σε αντίθεση με τον Ντελατόρε που ακόμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Όπως και να 'χουν τα πράγματα, είναι θετικό ότι ο Λευκορώσος μετρά αντίστροφα και είτε σήμερα είτε στα παιχνίδια που ακολουθούν θα ντεμπουντάρει με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ σε μια θέση όπου οι «γαλαζοκίτρινοι» αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα μετά τους τραυματισμούς των Ρουέδα και Καρλάο.