Σημερινή

Τετάρτη, 20/02/2019
RSS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ Έχει πολλούς λόγους να κερδίσει

| Εκτύπωση | 07 Ιανουάριος 2018, 18:05 | Του Θεόδωρου Καυκαρίδη

ΝΤΕΡΜΠΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ (ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΥΡΙΑ»

Δύο αγώνες, ένας μόνο βαθμός. Σαφώς ένα πισωγύρισμα για τα δεδομένα της φετινής Ανόρθωσης, ένα φρένο σε μία κατά τα άλλα εξαιρετική πορεία της "Κυρίας". Που είναι φυσικά μέσα στους στόχους της, την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά από την άλλη θέλει να διατηρήσει αυτήν την αύρα της πρωταγωνίστριας και ανταγωνίστριας μέχρι τέλους, να είναι στην καλύτερη δυνατή θέση, όταν στο τέλος Ιανουαρίου θα έχει διαμορφωθεί επιτέλους ολοκληρωμένη η βαθμολογία. Για να το κάνει, πρέπει να επιστρέψει στις νίκες. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πόση σημασία θα έχει μία επικράτηση επί της ΑΕΚ, για βαθμολογικούς λόγους (με νίκη προσπερνά τους Λαρνακείς), αλλά και για το γόητρο.

Στην "Κυρία" δεν απογοητεύτηκαν. Σαφώς και δεν χώνεψαν εύκολα την ισοπαλία με τη Δόξα, αλλά είχαν λόγους να κοιτάνε με αισιοδοξία μπροστά. Κυριότερος λόγος η εμφάνιση, το καλό, στρωτό ποδόσφαιρο και η δημιουργία ευκαιριών. Πολλών ευκαιριών, που όμως δεν γίνονται γκολ. Πρόβλημα που παρατηρείται σχεδόν σε όλη τη χρονιά. Τα 24 γκολ δεν είναι καλή επίδοση και, όσο και αν δεν αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα της Ανόρθωσης, δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα στα τελειώματα.

Μόλις 6 γκολ έχουν έρθει από την 1η γραμμή κρούσης, εννέα (35% περίπου) από τη μεσοαμυντική γραμμή. Μόλις οκτώ ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει. Ομάδα με υψηλούς στόχους δεν δύναται να έχει τον πρώτο της σκόρερ στα 5 γκολ μετά από 18 αγώνες. Η ενίσχυση μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, αλλά για σήμερα η "Κυρία" θα πρέπει να παλέψει ουσιαστικά με τα υφιστάμενα όπλα. Σε ένα ντέρμπι θα βρει λίγες (λογικά) ευκαιρίες, και πρέπει να τις αξιοποιήσει.

Όλο το πακέτο

Φυσικά το ντέρμπι δεν είναι μόνο η δημιουργία και η αποτελεσματικότητα. Απέναντι σε μία ομάδα που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με έφεση στην κατοχή και την κυκλοφορία, η Ανόρθωση θα χρειαστεί πολλά στοιχεία. Τρεξίματα, σωστό πρέσινγκ, γρήγορες επεμβάσεις, καθαρό μυαλό. Η "Κυρία" ξέρει επίσης να κρατά μπάλα και σίγουρα θα μετρήσει η ουσία και η οξυδέρκεια στην κατοχή. Συν, φυσικά, την αποτελεσματική αμυντική φιλοσοφία. Μπορεί η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ να τσαλάκωσε λίγο τη στατιστική, όμως τα 12 γκολ παθητικό και τα 8 παιχνίδια όπου κράτησε ανέπαφη την εστία της, είναι εξαιρετικές επιδόσεις.

«Μάχιμοι» όλοι

Με δυο λόγια, η Ανόρθωση έχει σήμερα έναν κομβικό αγώνα. Είναι σημαντικό να πάρει ένα ντέρμπι μετά από καιρό και για 1η φορά στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" (σε τρία ματς με ομάδες της 5άδας, έχει δύο ισοπαλίες και μια ήττα). Πρέπει να επιστρατεύσει κάθε ικμάδα της ισχύος της για να επικρατήσει. Όλα θα παίξουν ρόλο. Η απόδοση των παικτών, το διάβασμα και το κοουτσάρισμα του Λέβι. Στην εξίσωση μπαίνει και η έδρα. Ο κόσμος ανταποκρίνεται εξαιρετικά φέτος, οι "Μαχητές" άμεσα, μετά την ισοπαλία με τη Δόξα, έστειλαν μήνυμα ότι δεν απογοητεύονται και ετοιμάζουν εντυπωσιακή παρουσία.