Σημερινή

Κυριακή, 19/05/2019
RSS

Ο Νίκαρος και ο... Νικάκης

| Εκτύπωση | 10 Δεκέμβριος 2017, 18:00 | Του Άκη Κυριάκου

ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ‘60-‘70

Στη δεκαετία του 1960-70 οι ποδοσφαιριστές ήταν γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα. Η οικειότητα και η σχέση με τους φιλάθλους, το περιβάλλον και το συναίσθημα που υπήρχε τα παλιά χρόνια ήταν η αιτία γι’ αυτό το γεγονός. Τι γίνεται, όμως, όταν έχουμε το ίδιο όνομα; Αυτό που έγινε στη δεκαετία του ’60 στον ΑΠΟΕΛ, όπου υπήρχαν δύο σπουδαίοι επιθετικοί με το ίδιο όνομα, Νίκος, ήταν ενδεικτικό. Λόγω του σωματότυπου και ύψους, ο ένας ήταν ο... Νίκαρος (Νίκος Αγαθοκλέους) και ο άλλος ο... Νικάκης (Νίκος Κατζηλιέρης). Με τα υποκοριστικά ονόματα έγιναν γνωστοί και με αυτά τους θυμούνται οι παλιοί φίλαθλοι. Λέγεται πως τους βάφτισε έτσι, για να ξεχωρίζουν, η μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού, Τάκης Λουκανίδης, που ήρθε να παίξει για ένα εξάμηνο στην Κύπρο, ώστε να μπορέσει να φύγει από τη Δόξα Δράμας και να μετεγγραφεί στον ΠΑΟ.

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ...
Ο κλασικός σέντερ φορ του ΑΠΟΕΛ Νίκος Αγαθοκλέους-Νίκαρος ήταν δεινός γκολτζής και πολύ δυνατός μέσα στην περιοχή. Το εκτόπισμά του, το δυνατό σουτ αλλά και κεφάλι τον καθιέρωσαν ως έναν από τους καλύτερους γκολτζήδες όχι μόνο του ΑΠΟΕΛ αλλά και του ποδοσφαίρου μας. Ήταν το βαρύ πυροβολικό του ΑΠΟΕΛ, στο οποίο αγωνίστηκε την περίοδο 1961-70, σημειώνοντας 114 τέρματα σε 152 αγώνες, που ήταν μια ζηλευτή επίδοση. Ο Νίκαρος κέρδισε με τον ΑΠΟΕΛ ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα και μιαν ασπίδα.

Σε ηλικία μόνο 17 χρονών έγινε βασικός στον ΑΠΟΕΛ και στην πρώτη του χρονιά το 1961-62 βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 16 γκολ. Ήταν μόνιμα ο πρώτος σκόρερ των «γαλαζοκιτρίνων» για 6 συνεχή χρόνια.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.