Σημερινή

Τρίτη, 21/05/2019
RSS

Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η ΚΟΚ

| Εκτύπωση | 03 Δεκέμβριος 2017, 18:03 | Του Πολύβιου Αλεξάνδρου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΛΟΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Σε έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, ώστε να αλλάξει το καταστατικό και να μπορούν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λούης Δημητρίου, θέλει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα σωματεία μέλη, ώστε μαζί με το Διοικητικό του Συμβούλιο να γνωρίζουν εάν μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Οι επόμενες εκλογές για ανάδειξη της ηγεσίας της ΚΟΚ είναι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο του 2018, μετά τη Γενική Συνέλευση της FIBA Europe, που θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της ΚΟΚ θεωρεί ότι, εάν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τα σωματεία, δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος, λόγω κυρίως των προχωρημένων επαφών του και σημαντικών εξελίξεων που αφορούν την καλαθόσφαιρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δημητρίου βρίσκεται στην προεδρία της ΚΟΚ από τον Ιανουάριο του 2015 και, σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει κατά γενικήν ομολογίαν γίνει αρκετή δουλειά.

Ενδεχόμενη απόφαση για πρόωρες εκλογές δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Ο κ. Δημητρίου, είναι φυσιολογικό ότι για να μπορέσει να «τρέξει» τα πολύ σημαντικά θέματα, πρέπει να γνωρίζει εάν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, ώστε να μπορεί να δουλέψει χωρίς άλλες έγνοιες.
Χάριν κυρίως της....

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην "Σημερινή της Κυριακής" που κυκλοφορεί στα περίπτερα.