Σημερινή

Πέμπτη, 18/04/2019
RSS

«Τα αδύνατα, δυνατά κόντρα στην Πορτογαλία»

| Εκτύπωση | 12 Νοέμβριος 2017, 18:04 | Του Πολύβιου Αλεξάνδρου

Ο ΝΕΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΛΙΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Νέα σελίδα έχει χαράξει στην Εθνική Ανδρών, με την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, αφού έχει αποχωρήσει ο Παναγιώτης Γιανναράς και έχει αναλάβει χρέη νέου oμοσπονδιακού τεχνικού ο Λίνος Γαβριήλ. Στην Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης και παντρέματος της εμπειρίας με τον ενθουσιασμό. Ο νέος oμοσπονδιακός τεχνικός έχει πιάσει ήδη δουλειά, αφού οι υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι άμεσες, μιας και στις 23 Νοεμβρίου θα υποδεχτούμε την Πορτογαλία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ του 2021.

Ο Λίνος Γαβριήλ, μιλώντας στη «Σ», αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση της καριέρας του, για τους στόχους που έχει βάλει ο ίδιος για την Εθνική ομάδα, για το πάντρεμα των νέων με τους παλιούς, αλλά και για τις επερχόμενες υποχρεώσεις.

- Κόουτς, νέα σελίδα στην Eθνική Κύπρου, νέα πρόκληση στην καριέρα σου. Φαντάζομαι είναι τιμή για εσένα να αναλάβεις oμοσπονδιακός τεχνικός.

«Είναι πάντοτε τιμή να εκπροσωπεί οποιoσδήποτε την εθνική ομάδα της χώρας του, οπότε το ίδιο ισχύει και για μένα»

- Τι θα προσπαθήσεις να αλλάξεις ή να προσθέσεις στην Εθνική;

«Δεν θα αλλάξουν πολλά, ο Παναγιώτης Γιανναράς έκανε καταπληκτική δουλειά κατά τη διάρκεια της θητείας του, οπότε το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι κάποια μικρά πράγματα στο γήπεδο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και τη δικιά μου φιλοσοφία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όσοι βρίσκονται στην εθνική ομάδα να έχουν θετική σκέψη, να είναι περήφανοι που βρίσκονται στην ομάδα και να είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά, για το καλό του συνόλου».

- Γίνεται έντονη προσπάθεια στο πάντρεμα των νέων με τους παλιούς, της εμπειρίας με τον ενθουσιασμό. Είναι εύκολο αυτό το επιχείρημα;

«Μετά από αρκετά χρόνια, παρατηρώ ότι υπάρχουν νέα παιδιά τα οποία υπό προϋποθέσεις μπορούν να πάρουν τη σκυτάλη από τους παλιούς και σε λίγα χρόνια με σκληρή δουλειά να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τις ομάδες τους και ειδικά την εθνική ομάδα. Στόχος μας είναι να αντιληφθούνε όλοι ότι πρέπει να στηριχθούν αυτοί οι παίκτες, να πάρουν χρόνο συμμετοχής εφόσον τον αξίζουν, έτσι ώστε να επωφεληθεί πρώτα απ’ όλα το κυπριακό μπάσκετ. Σίγουρα οι βετεράνοι της ομάδας μας, και είναι και αρκετοί, έχουν την ποιότητα να τους βοηθήσουν, στα αποδυτήρια, να αντιληφθούν πού βρίσκονται και πώς θα αρπάξουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Οπότε το μόνο που μένει σε μας τους προπονητές είναι να τους καθοδηγήσουμε εντός και εκτός γηπέδου, κυρίως στο τεχνικό και τακτικό κομμάτι. Δεν με ανησυχεί αυτό, μιας και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους μεγαλύτερους, γνωρίζοντας και δουλεύοντας με όλους στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει».

- Πρώτος αγώνας στις 23 Νοεμβρίου με την Πορτογαλία. Τι να αναμένουμε;

«Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που έχει παρουσία σε τρία Ευρωμπάσκετ, με πιο πρόσφατο αυτό του 2011. Είναι νούμερο 58 στην παγκόσμια κατάταξη, σε αντίθεση μ' εμάς που δεν καταφέραμε να πάμε ποτέ σε Ευρωμπάσκετ. Η Κύπρος βρίσκεται στο νούμερο 79 στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτό ίσως δημιουργεί και μια εικόνα για το ποια ομάδα είναι το φαβορί αν υπολογίσουμε ότι δεν θα έχουμε και το βασικό μας 5άρι, τον Άντονι Κινγκ, ο οποίος θα βρίσκεται στην πατρίδα του για προσωπικούς λόγους. Αυτό που μπορώ εγώ να υποσχεθώ, και είμαι σίγουρος θα συμφωνήσουν όλοι στην ομάδα, είναι ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας, παίζοντας πολύ σκληρά και δυνατά στην άμυνα και όσο πιο έξυπνα γίνεται στην επίθεση. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας μπορεί να είναι λίγος άλλα πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι λόγω του μπασκετικού IQ που διαθέτουν οι καλαθοσφαιριστές μας».