Σημερινή

Σάββατο, 20/04/2019
RSS

Είναι το φαβορί, όμως χρειάζεται προσοχή

| Εκτύπωση | 29 Οκτώβριος 2017, 18:05 | Του Πολύβιου Αλεξάνδρου

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ.

ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Με τέσσερεις πολύ ενδιαφέροντες αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.

Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι, ο Απόλλωνας υποδέχεται τη Δόξα με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να έχει μεν το τίτλο του φαβορί, ωστόσο θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσοχή για να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της Κατωκοπιάς. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι αποτελούν σκληρό καρύδι και δεν είναι καθόλου τυχαία η βαθμολογική τους κατάταξη.

Στον Απόλλωνα θέλουν να «καθαρίσουν» τον αγώνα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφού εάν γίνει κάτι τέτοιο θα δοθεί η ευκαιρία στον Σωφρόνη Αυγουστή να κάνει συντήρηση δυνάμεων, μιας και ακολουθεί της ερχόμενη Πέμπτη το παιχνίδι με την Αταλάντα. Γι’ αυτό και ένα γρήγορο γκολ θα ήταν ευχής έργον για τους κυπελλούχους. Στον Απόλλωνα αντιμετωπίζουν τον σημερινό αγώνα με πάσα σοβαρότητα, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τέτοιες ομάδες, εάν δεν παρουσιαστούν όπως επιβάλλεται, θα την πάθουν.

Από την άλλη, η Δόξα θα ταξιδεύσει στο Τσίρειο χωρίς άγχος και χωρίς να χάσει τίποτα. Για να ακριβολογούμε, η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα μόνο να κερδίσει έχει από τον σημερινό αγώνα. Γνωρίζουν ότι η πίεση είναι στην πλευρά των αντιπάλων και πάνω σε αυτό το σημείο θα προσπαθήσουν να «χτίσουν». Η Δόξα θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Χωρίς το ξεκάθαρο φαβορί

Ανοικτά παιχνίδια για κάθε αποτέλεσμα είναι τα υπόλοιπα τρία του σημερινού προγράμματος.

Στο «Στέλιος Κυριακίδης» η Πάφος FC υποδέχεται τον Άρη σε ένα παιχνίδι, όπου για τους φιλοξενούμενους δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν των τριών βαθμών. Οι γηπεδούχοι κάνουν μια εξαιρετική χρονιά μέχρι στιγμής και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι βρίσκονται στα ψηλά δώματα. Η ομάδα του Λούκα Έλνερ έδειξε ότι ήρθε όχι μόνο για να μείνει στην κατηγορία, αλλά και για να κάνει αίσθηση και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Παρόλο που οι άνθρωποι της ομάδας κρατούν χαμηλούς τόνους -και καλά κάνουν- η Πάφος έδειξε ότι διαθέτει ένα πολύ ικανό σύνολο, γι' ακόμα σπουδαιότερα πράγματα. Από την άλλη, ο Άρης πάει στην Πάφο με ένα και μοναδικό στόχο, τη νίκη, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία για την «ελαφρά ταξιαρχία».

Στο Μακάρειο θα γίνει ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα. Οι «μαυροπράσινοι», που τα πάνε μια χαρά -καλύτερα και απ’ ό,τι υπολόγιζαν οι άνθρωποί του- θέλουν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και να προσθέσουν νέους βαθμούς στη συγκομιδή τους. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα πάει στο Μακάρειο χωρίς να έχει περιθώρια απώλειας βαθμών.

Τέλος, στο ΓΣΖ ο Ερμής υποδέχεται την ΑΕΛ, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν γηπεδούχοι για να κάνουν άλμα προς τα πάνω και να ξεφύγουν από τις χαμηλές θέσεις και οι φιλοξενούμενοι για να μειώσουν τη διαφορά τους από τις ομάδες που προπορεύονται και να πλασαριστούν στις υψηλές θέσεις.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Απόλλωνας-Δόξα 18:00
Πάφος F.C.-Άρης 18:00
Ολυμπιακός-Νέα Σαλαμίνα 19:00
Ερμής-ΑΕΛ 20:00