Σημερινή

Τρίτη, 19/06/2018
RSS

ΑΠΟΕΛ Στροφή 180 μοιρών στον Αρχάγγελο

| Εκτύπωση | 06 Αύγουστος 2017, 15:05 | Του Ανδρέα Παρασκευά

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να νιώθει ήδη ανακουφισμένος. Το σοκ στη Ρουμανία ήταν αρκετό για να προχωρήσουν οι "γαλαζοκίτρινοι" σε ηλεκτροσόκ, με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Η απόλυσυη Μπέιν (πόσο λανθασμένη ήταν, τελικά, η συνεργασία αυτή!) και η πρόσληψη Δώνη επηρέασαν θετικά σε δύο πράγματα. Πρώτον, έφεραν γενική βελτίωση του κλίματος και κατάφεραν να ρίξουν την ένταση στις τάξεις των οπαδών. Ο ΑΠΟΕΛ πήγε πιο ήρεμος στον επαναληπτικό.

Δεύτερον, είχαν θετικό αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, με τον Δώνη να φέρνει βελτιώσεις στον τρόπο παιχνιδού, αλλά και στην όλη προσέγγιση της ομάδας. Τα αποτελέσματα γνωστά, η εικόνα μέσα σε λίγες μέρες είναι εντελώς διαφορετική. Μία εβδομάδα πριν γράφαμε πως οι "γαλαζοκίτρινοι" ακροβατούσαν σε τεντωμένο σχοινί. Τώρα πατάνε γερά στο έδαφος, έχοντας την πολυτέλεια της δεδομένης παρουσίας στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι ένα μαξιλαράκι, ας μας επιτραπεί ο όρος, πολύ σημαντικό και άνετο. Φυσικά, και να αποκλείονταν από τη Βιτορούλ, θα είχαν άλλη μία ευκαιρία για πρόκριση, αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται πως η πίεση θα ήταν πλέον τεράστια.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...