Σημερινή

Τρίτη, 17/07/2018
RSS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ Η άμυνα μπορεί να κάνει τη διαφορά

| Εκτύπωση | 06 Αύγουστος 2017, 15:01 | Σημερινή

ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ 339 ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ 34 ΓΚΟΛ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΑΝΑ ΕΤΟΣ


«Η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα». «Η άμυνα δίνει τίτλους». Αυτές είναι μόνο μερικές ποδοσφαιρικές ορολογίες που εξηγούν πόσο απαραίτητη είναι η καλή αμυντική λειτουργία σε μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Η Ανόρθωση, σχεδόν 10 χρόνια μετά την τελευταία της κατάκτηση πρωταθλήματος, επιθυμεί να επιστρέψει σε πρωταγωνιστική πορεία. Σε αυτήν την προσπάθεια, διοίκηση και τεχνική ηγεσία έδωσαν μεγάλη έμφαση στον προγραμματισμό και ειδικά στην άμυνα έγιναν προσεγμένες επιλογές, που θεωρητικά ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας. Και σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, με την αμυντική ανεπάρκεια που έδειξε η «Κυρία», άπαντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο παρουσιάζονται σίγουροι ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ ανώτερη.

Απλώς μια ματιά να ρίξετε στον σχετικό πίνακα που ακολουθεί, θα διαπιστώσετε πόσο ταλαιπωρήθηκε η Ανόρθωση όλα αυτά τα χρόνια από την κακή αμυντική της λειτουργία. Και συνήθως οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αν εξαιρέσουμε λοιπόν την περίοδο 2007-08, οπότε δέχθηκε μόλις 19 γκολ και ...

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...