Σημερινή

Κυριακή, 24/06/2018
RSS

ΟΜΟΝΟΙΑ Οι «Νο1» επιλογές του Πάμπου

| Εκτύπωση | 06 Αύγουστος 2017, 15:03 | Του Θεόδωρου Καυκαρίδη

ΣΤΙΣ 8 ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ 1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΙΣ 7 Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΓΚΡΑ

Ο Πάμπος Χριστοδούλου εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να φέρει στην Κύπρο τον Πιέτ Φελτχούιζεν. Μέχρι την άφιξη του Ολλανδού έγινε ένα μίνι σίριαλ και από τη στιγμή που έγινε η 1η επαφή, μέχρι την υπογραφή συμβολαίου, πέρασαν περισσότερες από δύο εβδομάδες. Η επιμονή της ομάδας, όταν η υπόθεση πήγε προς ναυάγιο, αλλά και όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έδειξε καθαρά πως ο Χριστοδούλου ήθελε να φέρει την 1η του επιλογή. Είχε και άλλες, πολύ αξιόλογες, αλλά ο Φελτχούιζεν ταίριαζε πολύ περισσότερο στις προδιαγραφές για το Νο1 της ομάδας. Την ίδια στιγμή γνώριζε ότι έχει στην ομάδα και τον Παναγή, ο οποίος θα φέρει ανταγωνισμό και θα κρατά στην πρίζα τον Ολλανδό.

Ο τεχνικός της Ομόνοιας, σε όλες τις ομάδες που έκανε προγραμματισμό έδωσε μεγάλη βάση στον τερματοφύλακά του. Αναφερόμαστε στην 1η του χρονιά με τη Δόξα στην 1η κατηγορία, μέχρι και σήμερα. Ο Χριστοδούλου ουσιαστικά μπήκε σε διαδικασία προγραμματισμού σε άλλες 7 χρονιές (τρεις με Δόξα, μία με Ολυμπιακό, δύο με ΑΕΛ και μία με Ομόνοια). Ας δούμε λοιπόν ποιες ήταν και τι έκαναν στις χρονιές αυτές οι επιλογές του κάτω από τα δοκάρια. Έχοντας πάντα υπόψη τα δεδομένα της εποχής και το μπάτζετ της κάθε ομάδας. Από την όλη πορεία, πλην μίας περίπτωσης, ο τεχνικός της Ομόνοιας έκανε αλλαγή στη θέση του βασικού πορτιέρο.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...