Σημερινή

Παρασκευή, 22/06/2018
RSS

ΑΠΟΛΛΩΝ Φάκελος «10άρι»

| Εκτύπωση | 16 Ιούλιος 2017, 15:00 | Του Κωστή Σταυρινίδη

Ο ΣΠΟΛΙΑΡΙΤΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ. ΜΕΡΙΕΜ ΚΑΙ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Το δέκα το καλό. Μια πολύ γνωστή ποδοσφαιρική έκφραση, που συνήθως βρίσκει εφαρμογή στον παίκτη που αναλαμβάνει να οργανώνει το παιχνίδι μιας ομάδας. Στον Απόλλωνα, όταν αναφέρεται κάποιος σε δεκάρια, το μυαλό πάει αυτόματα στον Μιλένγκο Σπόλιαριτς. Ο κυπριοποιημένος Σέρβος αποτέλεσε για περισσότερα από δέκα χρόνια τον οργανωτή του Απόλλωνα και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη λεμεσιανή ομάδα. Μετά τον Μιλένγκο πέρασαν αρκετά δεκάρια από τον Απόλλωνα, όμως μόνον ο Μεριέμ και ο Άλεξ Ντα Σίλβα κατάφεραν την τελευταία διετία να αφήσει έντονα χαραγμένο το στίγμα τους.

Μπαρζόφ ο 1ος

Το πρώτο μεγάλο ξένο δεκάρι που φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα ήταν αναμφίβολα ο Τεοντόρ Μπαρζόφ. Ο Βούλγαρος «αρτίστας», με τη μεγάλη καριέρα στην πατρίδα του και στην Ελλάδα, έφθασε στη Λεμεσό το καλοκαίρι του 1986. Έμεινε στην ομάδα μόλις μία χρονιά, αλλά άφησε το στίγμα του με 9 τέρματα και τις περίφημες εκτελέσεις φάουλ.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...