Σημερινή

Σάββατο, 23/06/2018
RSS

ΟΜΟΝΟΙΑ Έδρα με την έννοια της λέξης

| Εκτύπωση | 18 Ιούνιος 2017, 15:03 | Του Θεόδωρου Καυκαρίδη

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 64,5% ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΓΣΠ. ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ

Πρέπει -και αυτό είναι κοινό μυστικό- να αλλάξουν πολλά πράγματα στη φετινή Ομόνοια. Οι αλλαγές στο ρόστερ είναι τελικά σχεδόν σαρωτικές. Την ποιότητα και το βάθος που θα αποκτήσει, θα τα κρίνει κάποιος στο τέλος του μήνα, όταν θ' αρχίσει η προετοιμασία και λογικά θα είναι έτοιμο (στελεχωμένο) κατά 85-90%. Η ανάγκη σαρωτικών αλλαγών ήταν από την άλλη εξόφθαλμη. Πρέπει να αλλάξει, επίσης, η νοοτροπία, να σβηστούν τα συμπτώματα ηττοπάθειας. Πρέπει να επιστρέψει και ο κόσμος, να κερδίσει δηλαδή η ομάδα την εμπιστοσύνη του λαού της Ομόνοιας. Η επιστροφή, και μιλάμε για μαζική, σημαίνει αυτόματα και την επιστροφή της πραγματικής έννοιας της έδρας. Έδρα ίσον γεμάτες σε μεγάλο βαθμό εξέδρες, παλμός. Τεράστιο πλεονέκτημα για τους «πράσινους» και σίγουρα μειονέκτημα για τους φιλοξενούμενους.

Όμως, πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη αξιοποίηση. Ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια, είναι η πτώση των θετικών ποσοστών στα αποτελέσματά της στο ΓΣΠ. Και αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό της τελευταίας πενταετίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ακόμη και τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα, είχε ποσοστό κοντά στον μέσο όρο της, ενώ μόνο σε δύο περιόδους από καταβολής πλέι-οφ, είχε φέρει αποτελέσματα που να αρμόζουν στο εκτόπισμά της.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...