Σημερινή

Παρασκευή, 25/05/2018
RSS

ΑΕΚ Σαν να λένε «προξενείο» της Ισπανίας

| Εκτύπωση | 18 Ιούνιος 2017, 15:02 | Του Θεόδωρου Καυκαρίδη

ΑΠΟ ΤΟ 2008, 26 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΒΗΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η προσπάθεια της ΑΕΚ για την καταξίωση βασίστηκε κατ' αρχήν σε ολλανδική βάση, με τους Χόφλαντ, Φαν Ντάικ κ.λπ, αλλά είναι μέσα από την ισπανική αγορά που έφτασε και μπήκε στην ελίτ. Δεν είναι η μόνη ομάδα που πόνταρε στη χώρα των Ταύρων, στη καλύτερη σχολή της τελευταίας 15ετίας. Ήταν όμως η ομάδα που επένδυσε περισσότερο σε αριθμούς και κέρδισε πολλά από άποψης ποιότητας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, από το 2008, που έφτασε ο πρώτος παίκτης, η ΑΕΚ συνεργάστηκε με 26 Ισπανούς. Οι περισσότεροι άφησαν τη σφραγίδα τους στην καθιέρωση της ομάδας.

Η αρχή πάντως είχε τα θέματά της. Την κάθοδο εγκαινίασε τη χρονιά 2008-09 ο Τονίτο (ένα χρόνο πριν είχε αποκτηθεί ο Ατόρνο, αλλά λογίζεται σαν Παραγουανός). Με ελάχιστη συμμετοχή, μόλις 5 παιχνίδια. Ακολούθησε ένα τεράστιο όνομα, ο Ιβάν Κάμπο, αλλά έπαιξε πολύ λίγο (η ομάδα ήταν στη 2η κατηγορία). Αποκτήθηκε στα μέσα της χρονιάς. Για μισή χρονιά πριν παραχωρηθεί στη Δόξα, αγωνίστηκε ο Αρνάλ Κόντε, που αποκτήθηκε με την επιστροφή της ομάδας στην 1η κατηγορία. Ο χορός των επιτυχημένων κινήσεων άνοιξε ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 2010.

Διαβάστε περισσότερα στην έκδοση της "Σημερινής" της Κυριακής που κυκλοφορεί...