Σημερινή

Δευτέρα, 23/04/2018
RSS

Δρομολογούνται εξελίξεις με την επιστροφή του

| Εκτύπωση | 19 Μάιος 2017, 07:55 | ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Από Δευτέρας αναμένονται οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα στην Ανόρθωση


Θα τελειώσουν και τυπικά οι υποχρεώσεις της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα και μετά θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στον προγραμματισμό. Επομένως, οι φίλοι της «Κυρίας» θα κάνουν υπομονή καθώς από Δευτέρας έπονται εξελίξεις. Αυτό είναι τουλάχιστον το μήνυμα που βγάζει προς τα έξω η επίσημη πλευρά της ομάδας.

Στον κόσμο της Ανόρθωσης είναι γνωστό ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο έμψυχο υλικό μετά την αποτυχημένη φετινή χρονιά. Όλες αυτές τις ημέρες η διοίκηση Ανδρέα Παντελή πραγματοποιεί συναντήσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές - και μ' αυτούς που επιθυμεί ο Ρόνι Λέβι να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά και μ' αυτούς που θα αποχωρήσουν.

Στο κεφάλαιο των ανανεώσεων των συμβολαίων η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η άποψη του Ισραηλινού προπονητή για τους Μίτροβιτς και Γκάμπριελ είναι θετική. Όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές απαιτήσεις των δυο ποδοσφαιριστών. Στις επαφές που είχαν μέχρι τώρα οι δυο πλευρές διεφάνη οικονομική διαφορά.

Η διοίκηση πάντως δεν είναι πρόθυμη να υπερβεί το χρηματικό όριο που έχει ορίσει για ανανέωση συμβολαίων ή απόκτηση ποδοσφαιριστών. Συζητήσεις έχουν γίνει και με τον Ζοάο Βίκτορ, με τον Βραζιλιάνο να επιθυμεί αύξηση στο συμβόλαιό του, με τη διοίκηση να επιθυμεί να τον διατηρήσει και τη νέα χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις των Κόπριβετς και Οικονομίδη, πολύ πιθανόν να μη συνεχίσουν στην Ανόρθωση. Περισσότερο για οικονομικούς λόγους. Οι δυο ποδοσφαιριστές διατηρούν συμβόλαιο με την «Κυρία», αλλά οι απολαβές τους κρίνονται υψηλές και η διοίκηση προτείνει μείωση.

Εφόσον ξεκαθαρίσουν όλες αυτές οι περιπτώσεις, τότε θα ενημερωθούν και οι ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν. Φημολογείται ότι θα είναι αρκετοί όμως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.

Κοιτάζει και εγχώρια
Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Ανόρθωση είναι η έλλειψη αρκετών Κύπριων ποδοσφαιριστών στο έμψυχο δυναμικό. Τόσο ο Ανδρέας Παντελή όσο και ο Ρόνι Λέβι εξετάζουν αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα έχουν εντοπιστεί κάποιες καλές περιπτώσεις σε νεαρή ηλικία, έτσι ώστε η «Κυρία» να επενδύσει σε αυτούς.

Βγάζει την υποχρέωση
Αγωνιστικά, η προετοιμασία για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς συνεχίστηκε χθες. Κάποιοι στην ομάδα σκέφτονται την επόμενη ημέρα, άλλοι τις διακοπές και την ξεκούραση που επιβάλλεται και άλλοι το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.

Στον αγώνα με την ΑΕΚ στο «Αντ. Παπαδόπουλος» κίνητρο δεν υπάρχει. Ίσως το μοναδικό να είναι η επιθυμία να κλείσει η χρονιά με νίκη.

Για την αναμέτρηση αυτήν ο Ρόνι Λέβι δεν θα έχει στη διάθεσή του τέσσερεις ποδοσφαιριστές - τους Φύτο Κυριάκου, Μάριο Νικολάου, Αγιλάρ και Ερέρο.