Σημερινή

Σάββατο, 23/06/2018
RSS

Διπλό Ευρώπης αλλά και αυτοπεποίθησης

| Εκτύπωση | 21 Απρίλιος 2017, 07:58 | ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΕΚ
Πεντακάθαρη για τους Λαρνακείς η σημασία πιθανής νίκης στο ΓΣΠ


Δεν είναι υπερβολή αν χαρακτηρίσει κάποιος το αυριανό ντέρμπι της ΑΕΚ με την Ομόνοια ως τελικό. Όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για την Ομόνοια. Γι’ αυτό οι «κιτρινοπράσινοι» θα τα παίξουν όλα για όλα. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί και ως μια ευκαιρία για την ομάδα της Λάρνακας.

Μια τελευταία ευκαιρία. Μια νίκη πάνω στην Ομόνοια μέσα στο ΓΣΠ θα φέρει μεγάλα κέρδη στην ΑΕΚ. Θα εξασφαλίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα την κρατήσει στη διεκδίκηση του τίτλου μέχρι τέλους και θα δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια.

Σε διαφορετική περίπτωση, βέβαια, θα ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα. Μπορεί η ΑΕΚ να έχει μια διαφορά επτά και οκτώ βαθμών από τέταρτη και πέμπτη θέση, αλλά με ήττα όλα θα είναι αρνητικά για την ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Πάντως ο Βάσκος τεχνικός σε χθεσινές του δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε αρκετές φορές το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και ότι οι παίκτες του είναι συγκεντρωμένοι και ανυπομονούν για να πετύχουν άλλη μια νίκη μετά από αυτή με την Ανόρθωση.

«Μετά τη νίκη κόντρα στην Ανόρθωση, οι ποδοσφαιριστές ανυπομονούν για τη νίκη αυτήν την αγωνιστική. Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς, είναι πολύ σημαντικοί για μας, για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον στόχο μας. Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια υπάρχουν δύσκολες στιγμές και χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου για να κάνει τη διαφορά.

Είναι πολύ σημαντικό για μας το παιχνίδι γιατί εάν κερδίσουμε θα είμαστε κοντά στο ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα απομένουν άλλα τέσσερα παιχνίδια για να συνεχίσουμε να παλεύουμε, επομένως είναι σημαντική η νίκη για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το όνειρο», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής».

Γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Ιδιάκεθ πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι αυτό για την ομάδα του και γι’ αυτό ζήτησε και τη βοήθεια από τον κόσμο, όπως και ο Χόρχε Λαρένα. «Το χρειαζόμαστε αυτό, χρειαζόμαστε τον κόσμο μας για να παλέψουμε μέχρι το τέλος γι' αυτούς. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τη νίκη», δήλωσε ο Ισπανός μέσος.

Καταλήγει στο πλάνο του
Σίγουρα, από τη στιγμή που επιστρέφει από τιμωρία ο Χόρχε Λαρένα και είναι έτοιμος και ο Βινσέντ Λαμπάν, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Εκτός ενδεκάδας θα είναι ο Χέφελ που δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα με την Ανόρθωση.

Στο απουσιολόγιο φυσικά και ο Ιβάν Τρισκόφσκι που είναι τιμωρημένος. Όπως πάντα ο Βάσκος τεχνικός, έτσι και τώρα έχει μελετήσει τον αντίπαλο και ανάλογα θα πάρει την τελική του απόφαση για το ποιους θα χρησιμοποιήσει βασικούς και με ποιο σύστημα θα παρατάξει την ομάδα του. Το κατάλληλο υλικό υπάρχει, όπως και η ποιότητα και η εμπειρία στο ρόστερ για να πετύχουν τον στόχο τους σε μια έδρα από την οποία φέτος δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη.