Σημερινή

Δευτέρα, 21/05/2018
RSS

Δύσκολο, αλλά είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν

| Εκτύπωση | 21 Απρίλιος 2017, 07:56 | Σημερινή

Στην τελική ευθεία η Ομόνοια πρέπει να διαχειριστεί αγωνιστικά θέματα και... φημολογία
Όποια και αν είναι η βαθμολογία μετά την επερχόμενη αγωνιστική, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι πισωγύρισμα. Γιατί στην κατάσταση που είναι θα πρέπει να κερδίζει και να αναμένει απώλειες, πρώτ' απ' όλα από την ΑΕΛ.

Ρεαλιστικά, αυτήν τη στιγμή η Ομόνοια μπορεί να κοιτάξει μέχρι την 4η θέση. Στις επόμενες δύο αγωνιστικές ίσως φανεί πως μπορεί και για πιο πάνω, αλλά αυτό το σενάριο δεν θα υπάρξει έτσι και αλλιώς αν δεν κερδίσει την ΑΕΚ. Μόνο εύκολο δεν είναι φυσικά, η ομάδα της Λάρνακας έχει σαφώς περισσότερη ποιότητα.

Όχι μόνο φέτος, αλλά και όλη την προηγούμενη τριετία. Όμως η Ομόνοια βρήκε αρκετές φορές τον τρόπο να πάρει νίκες ή να σταθεί ίσος προς ίσο. Κέρδισε στον 1ο γύρο, στάθηκε πολύ καλά στην πρεμιέρα των πλέι-οφ με την εκτός έδρας ισοπαλία. Φυσικά υπάρχει και το παράδειγμα προς αποφυγήν, η ήττα με 4-2 στον 2ο γύρο στο ΓΣΖ.

Αύριο και στις επόμενες αγωνιστικές οι παίκτες πρέπει να παίξουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, να καλύψουν αδυναμίες με τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις, πρωτοβουλία, καθαρό μυαλό. Έχει καιρό να δούμε μία μεστή εμφάνιση σε διάρκεια.

Για τις επιλογές της 11άδας, όπως δείχνουν τα πράγματα ο Βύντρα και ο Άρνασον δεν προλαβαίνουν, άρα ο Κατελάρης και ένας εκ των Φλορέσκου, Καρλίτος θα ξεκινήσουν στα στόπερ. Μία θέση θα παιχτεί στα χαφ ανάμεσα σε Μπρέεβελντ-Τουρέ και μένει το ερωτηματικό για τον αριστερό ακραίο.

Δεν πρέπει φυσικά να δούμε 1-2 εκπλήξεις. Αυτά σε ό,τι αφορά τη δύσκολη κατάσταση από αγωνιστικής πελυράς. Υπάρχει ακόμη όμως ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Κόντρα στην παραφιλολογία
Η Διοίκηση της Ομόνοιας ήταν έντονη χθες αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν συγκεκριμένους παίκτες της ομάδας να αποχωρούν. Είναι μία περίεργη φάση αυτή που περνούν οι «πράσινοι» όλο αυτό το διάστημα, ειδικά από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συνεργασία με τον Πάμπο Χριστοδούλου.

Πολλά πράγματα ακούγονται, ψιθυρίζονται, συζητούνται στα ποδοσφαιρικά στέκια. Υπολογισμοί, εικασίες και εκτιμήσεις που μπορεί να έχουν φυσικά λογική, αλλά κανένας δεν μπορεί να ξέρει αν θα βγουν αληθινές.

Δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κάποιος μια τέτοια κατάσταση, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, με όλα τα πιο πάνω σίγουρα να φτάνουν στ' αφτιά των παικτών. Με πέντε ματς να υπολείπονται και την Ομόνοια να έχει ακόμη σοβαρές ελπίδες για να βγει στην Ευρώπη, χρειάζεται πολύ λεπτός χειρισμός.

Φυσικά η όλη πορεία της ομάδας και η αγωνιστική παρουσία ορισμένων παικτών έχουν δώσει αφορμές. Κανένας δεν θα έκανε δικαιολογημένα εικασίες αν η βαθμολογική θέση και οι εμφανίσεις ήταν καλύτερες. Όσο όμως δύσκολη και αν είναι η κατάσταση, οι παίκτες οφείλουν να πορευτούν μ' αυτό και ν’ ανταποκριθούν.

Αυτό προστάζει πρώτ' απ' όλα ο επαγγελματισμός. Όμως υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Με ευρωπαϊκό εισιτήριο αρκετά πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά, το κλίμα αλλάζει, όπως και οι ανάγκες. Οι καλές εμφανίσεις, έστω και στο τέλος, μπορεί να διαφοροποιήσουν αρνητικές απόψεις.

Γιατί κακά τα ψέματα παίκτες που αμφισβητούνται έχουν δείξει σε διαστήματα της χρονιάς ότι μπορούν για πολύ περισσότερα. Ο αγώνας με την ΑΕΚ είναι η 1η καλή και ίσως μεγαλύτερη ευκαιρία.