Σημερινή

Δευτέρα, 22/04/2019
RSS

Η «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» και οι τίτλοι

| Εκτύπωση | 14 Οκτώβριος 2016, 08:00 | ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΕΚ
Η οικονομική εξυγίανση, η δημιουργία πρωταγωνιστικής ομάδας και το ιδιόκτητο γήπεδο


Έφτασε ο καιρός που πρέπει οι παράγοντες της ΑΕΚ ν’ αρχίσουν να... βάζουν περισσότερο τη λέξη τίτλοι στο στόμα τους. Ήδη ο Πρόεδρος της ΑΕΚ το ανέφερε επίσημα, μέχρι στιγμής δύο φορές. Το καλοκαίρι κατά την προετοιμασία της ομάδας τόνισε ότι πρέπει, επιτέλους, να κατακτήσουν και κάποιον τίτλο. Το είπε και κατά τη χθεσινή διάσκεψη Τύπου για τα εγκαίνια της «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ», «αυτό που θέλουμε είναι ένας τίτλος», είπε συγκεκριμένα. Τα δύο κατά σειρά χρόνια που η ομάδα της Λάρνακας κάνει πρωταθλητισμό, της ανέβασαν την αυτοπεποίθηση κατακόρυφα. Επίσης, οι ευρωπαϊκές εμπειρίες ανέβασαν σε άλλο επίπεδο τους «κιτρινοπράσινους».

Με το ιδιόκτητο γήπεδο, αλλά και την εξαιρετική αρχή στο φετινό πρωτάθλημα με το απόλυτο των έξι νικών, η ομάδα έχει πάρει έναν αέρα κορυφής, άνεσης και μια τεράστια δυναμική, η οποία μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυνατή. Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη απέδειξε ότι δεν μένει στα λόγια, αλλά πράττει και κάνει τα όνειρα πραγματικότητα.

Όνειρο δεν ήταν μόνο το γήπεδο, αλλά και η οικονομική εξυγίανση και η δημιουργία μιας ομάδας που να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με τη δημιουργία του γηπέδου, ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ θα λέγαμε ότι πέτυχε... χατ τρικ. Διακαής του πόθος, βέβαια, είναι και κάποιος τίτλος. Δεν είπε αν τον θέλει από φέτος, αλλά το νιώθει, άρχισε να φαίνεται στα μάτια όλων στην ομάδα και, κυρίως, των ποδοσφαιριστών.

Παρουσιάζονται όλοι αποφασισμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κανένας δεν μιλά για πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το διεκδικήσουν. Το γεγονός ότι μπορούν να το διεκδικήσουν επιβεβαιώθηκε στις πρώτες έξι αγωνιστικές, αλλά και στα οκτώ παιχνίδια στην Ευρώπη.

Ομάδα με πολλές δυνάμεις, καλά γυμνασμένη και προπονημένη κατάλληλα, για κάθε αγώνα. Ομάδα με μεγάλο βάθος και ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Ομάδα που για τρίτη κατά σειρά χρονιά θα κάνει πρωταθλητισμό και μια ομάδα που μεγάλωσε και θα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια και πάνω απ’ όλα ομάδα του μέλλοντος και όχι... πυροτέχνημα.

Εξυγίανση, γήπεδο και τίτλος
Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης παρέθεσε, χθες, δημοσιογραφική διάσκεψη για το «ΑΕΚ Αρένα» και τόνισε ότι αυτό που θέλει τώρα είναι ένας τίτλος.

«Από τον Δεκέμβριο του 2013 θέσαμε τρεις στόχους: Την οικονομική εξυγίανση, τη δημιουργία ομάδας που θα πρωταγωνιστεί και τη δημιουργία γηπέδου. Με περηφάνια δηλώνω ότι έχουμε πετύχει και τους τρεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ξεκινάμε άμεσα την επόμενη φάση, έτσι ώστε το 'ΑΕΚ Αρένα' να γίνει επιπέδου ΟΥΕΦΑ 4 και να φιλοξενεί παιχνίδια ευρωπαϊκών ομίλων.

Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε στους μετόχους και όλους όσους βοήθησαν. Θέλουμε το 'ΑΕΚ Αρένα' να είναι κατάμεστο. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη Δευτέρα με πολλές εκπλήξεις. Ο κόσμος της ΑΕΚ και της Λάρνακας πρέπει να είναι περήφανος γι' αυτό το έργο».

Στη συνέχεια απάντησε και σε ερωτήσεις.
Τι περιλαμβάνει η δεύτερη φάση: «Αίθουσες φιλοξενίας, επέκταση των δημοσιογραφικών και επιπρόσθετα τα sky boxes. Έχουμε πρόνοια για άλλες 1.000 θέσεις που δεν χρησιμοποιήσαμε, συν τα sky boxes άλλες 400 θέσεις. Θα ξεπεράσουμε τις 8.000».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε 2 εκατομμύρια στην ΑΕΚ. Πώς θα χρησιμοποιηθούν; «Μίλησα και εγώ μαζί με τον Πρόεδρο δύο φορές τους τελευταίους δύο μήνες. Τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιούμε για τη δεύτερη φάση».

Για τα διαρκείας: «Την περασμένη βδομάδα ήμασταν γύρω στις 2.200 και είναι ρεκόρ για την ΑΕΚ. Πέρσι είχαμε περίπου 850».

Για το συνολικό κόστος: «Η πρώτη φάση ήταν 7 εκατομμύρια. Με τη δεύτερη φάση είναι γύρω στα 10 εκατομμύρια».

Για το επίπεδο ανταπόκρισης που περιμένει απ' τον κόσμο: «Για να είμαι ευχαριστημένος θέλω να βλέπω 4.000 σε κάθε παιχνίδι, μίνιμουμ. Υπάρχει η δυνατότητα».

Για τους επόμενους στόχους: «Αυτό που θέλουμε είναι ένας τίτλος».

Για την τιμωρία: «Εντάξει, μπήκα στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους έδωσα συγχαρητήρια, έμεινα 5-6 δευτερόλεπτα. Θα το έκανα ακόμα και αν χάναμε, γιατί ήταν εξαιρετική η διαιτησία. Με είδε ο παρατηρητής και με κατήγγειλε και δέχθηκα αυτή την τιμωρία».

Στις προπονήσεις και οι διεθνείς
Από χθες στις προπονήσεις ενσωματώθηκαν και οι οκτώ διεθνείς και στην ουσία ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ άρχισε να καταστρώνει και το πλάνο του για τον Δευτεριάτικο αγώνα με τον Άρη στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ». Ένα ιστορικό παιχνίδι, στο οποίο όσοι επιλεγούν για την ενδεκάδα θα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στις οδηγίες του προπονητή τους. Αναμένονται αρκετές αλλαγές από τον Βάσκο τεχνικό, μιας και είναι απόλυτα έτοιμος ο Τρισκόφσκι, ενώ παραμένει αμφίβολη ακόμη η συμμετοχή του Τέτε.