Σημερινή

Δευτέρα, 25/03/2019
RSS

ΑΕΚ Γήπεδο σε εννέα μήνες

| Εκτύπωση | 15 Αύγουστος 2015, 10:01 | Της Κατερίνας Φραντζή

Την περίοδο 2016-2017 οι «κιτρινοπράσινοι» θα αγωνίζονται στο νέο γήπεδό τους χωρητικότητας 5.600 θέσεων με προοπτική, μελλοντικά, να ανέλθουν στις 8.000 θέσεις.

Η χθεσινή μέρα ήταν ξεχωριστή για την ομάδα της ΑΕΚ. Ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Άντρος Καραπατάκης στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση λεπτομερειών, που αφορούν στην ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου της λαρνακιώτικης ομάδας. Την περίοδο 2016-2017 η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στο νέο γήπεδό της χωρητικότητας 5.600 θέσεων με προοπτική, μελλοντικά, να ανέλθουν στις 8.000 θέσεις.

«Η μέρα για εμάς είναι ιστορική. Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται πραγματικότητα. Η ΑΕΚ Λάρνακας αποκτά το δικό της ποδοσφαιρικό γήπεδο, κάνοντας ακόμα ένα βήμα στο να καταστεί μόνιμος πρωταγωνιστής στον χώρο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Άντρος Καραπατάκης.

Ο ισχυρός άνδρας των Λαρνακέων γνωστοποίησε πως έχουν υποβληθεί συνολικά εφτά προσφορές από κυπριακές εταιρείες. Μετά από αξιολόγηση και διαβουλεύσεις με τους επικρατέστερους προσφοροδότες, η προσφορά για την ανέγερση του γηπέδου κατακυρώθηκε στην εταιρεία ZEMCO.

Οι εργασίες θα αρχίσουν, τάχιστα, στις 24 Αυγούστου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 9 μήνες. Περιλαμβάνουν την α’ και την β’ φάση του έργου, που αποτελείται από δύο κερκίδες για τους φίλους της ΑΕΚ και μία για φιλοξενούμενους, συνολικής χωρητικότητας 5.600 θεατών.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα €5,3 εκ. και μέχρι την τελική φάση θ’ ανέλθει περίπου στα 8,5 εκατομμύρια. Η ολοκλήρωσή του θα χρηματοδοτηθεί από παράγοντες, μέλη και υποστηρικτές του Σωματείου, και την ευθύνη ανέγερσής του θα έχει η εταιρεία Balltown Holdings (Public) Ltd, που ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτόν από το Σωματείο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΕΚ, μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του έργου έχει ήδη εξασφαλισθεί. Για τα λεφτά που υπολείπονται θα κυκλοφορήσουν σύντομα πακέτα μετοχών με ευνοϊκούς όρους και κάλεσε τους φίλους της ομάδας να ενισχύσουν δυναμικά την προσπάθεια αυτή, για την οποία οι λεπτομέρειες θ’ ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Καραπατάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πολύτιμη στήριξή του, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΓΣΖ για την παραχώρηση του χώρου και τη στενή συνεργασία, τον Δήμο Λάρνακας και τις Αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες που προώθησαν άμεσα την εξέταση της αίτησης για παραχώρηση Πολεοδομικής Άδειας, καθώς επίσης και τους μελετητές του Έργου, αρχιτεκτονικό γραφείο κ. Τάκη Σοφοκλέους, πολιτικό μηχανικό Άρη Σοφοκλέους, το γραφείο Akritas Consulting Engineers και τoν επιμετρητή κ. Ευθύμιο Ανδρέου.

«Μόνιμη πρωταγωνίστρια»

Ο στόχος της διοίκησης της ΑΕΚ είναι να καταστήσει την ομάδα μόνιμη πρωταγωνίστρια, διατηρώντας την τακτική των χαμηλών τόνων. Ο Πρόεδρος δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα θα βλέπει παιχνίδι με παιχνίδι, αρχής γενομένης με την Πάφο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.