Αθλητικά Κύπρος

ΟΜΟΝΟΙΑ Η συνάντηση του «mago» με τον «magico»

Το προ τριετίας εμπόδιο, το... μεγάλο καλό και η ενδεχόμενη συνύπαρξη των «μάγων» Ντιέγο Λεόν και Νούνο Ασίς
Με τρία χρόνια καθυστέρηση θα φορέσει το «τριφύλλι» στο στήθος ο Ντιέγο Λεόν, εκτός και αν προκύψει κάποιο απρόσμενο εμπόδιο, που θα φρενάρει τη μετεγγραφή του Ισπανού άσου της Νέας Σαλαμίνας. Όπως έγινε δηλαδή πριν από τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2012, ο τότε προπονητής της Ομόνοιας Νεόφυτος Λάρκου ήθελε διακαώς τον Λεόν στην ομάδα και η διοίκηση έκανε την επιθυμία του πράξη. Ο Ισπανός άσος, όμως, δεν έγινε ποτέ κάτοικος του «Ηλίας Πούλλος», αφού κάποιοι αποφάσισαν να «φρενάρουν» τη μετεγγραφή του, επικαλούμενοι ιατρικά προβλήματα!
Η αστεία -όπως αποδείχθηκε από τη μετέπειτα πορεία και τις εμφανίσεις του παίκτη- δικαιολογία, που στάθηκε εμπόδιο στην ολοκλήρωση της μετεγγραφής, ήρθε να επιβεβαιώσει τη λαϊκή σοφία, όπως διατυπώνεται μέσα από το γνωμικό «κάθε εμπόδιο για καλό». Το ναυάγιο στην περίπτωση Ντιέγο Λεόν άνοιξε τον δρόμο για την κάθοδο ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο νησί μας, του Νούνο Ασίς! Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μας πρόσφερε σπάνιες για τα κυπριακά δεδομένα ποδοσφαιρικές παραστάσεις και πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά αυτόν τον σπουδαίο παίκτη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Νούνο Ασίς θα συνεχίσει να κοσμεί τα κυπριακά γήπεδα, αφού απομένει το τυπικό της υπογραφής του συμβολαίου του για να συνεχίσει και του χρόνου στην Ομόνοια.
Η τύχη τα έφερε με τέτοιον τρόπο, που όλα δείχνουν ότι τρία χρόνια μετά τα δύο «δεκάρια» θα συνυπάρξουν στην ομάδα του «τριφυλλιού». Αν δεν προκύψουν νέα εμπόδια, ο Ισπανός μάγος («el mago»), όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της Νέας Σαλαμίνας, θα συναντήσει τον «m?gico» Νούνο Ασίς. Το όλο σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ο Λεόν θα αναχωρήσει σήμερα για την Ισπανία, ενώ στο εξωτερικό βρίσκεται και ο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Ισπανό. Το έδαφος όμως προετοιμάστηκε και το πιθανότερο είναι πως θα ολοκληρωθεί η μετεγγραφή και από τον ερχόμενο μήνα οι δύο «μάγοι» θα είναι συμπαίκτες.
Το στοίχημα του Καϊάφα
Ο Νούνο Ασίς, παρά το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 38 του χρόνια, δείχνει πως έχει τις δυνάμεις να αποτελέσει όχι απλώς μέρος του ρόστερ της Ομόνοιας, αλλά και βασικότατο γρανάζι. Ο Λέον, από την άλλη, δεν θα πάει στο «τριφύλλι» για να είναι κομπάρσος. Δεν μπορεί να είναι ενναλακτική λύση κανενός, ακόμα και αυτού του πολύ μεγάλου Πορτογάλου ποδοσφαιριστή. Αυτό από μόνο του μας δημιουργεί το τεράστιο ενδιαφέρον για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση ο Κώστας Καϊάφας και πώς θα μοιράζει (αν μοιράζει) τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών.


Λεόν και Ασίς αγωνίζονται στην ίδια θέση, διαθέτουν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά και στυλ παιχνιδιού, κάνουν περίπου τα ίδια πράγματα και μοιράζονται και το ίδιο... παρατσούκλι. Από τη στιγμή που ο Κώστας Καϊάφας και οι συνεργάτες του θέλουν και τους δύο στην ομάδα, πάει να πει πως έχουν στο μυαλό τους το μοντέλο το οποίο θα ακολουθήσουν για να προκύψει αρμονική συνύπαρξη των δύο χαρισματικών ποδοσφαιριστών, αλλά και στην ίδια ενδεκάδα. Για την ώρα, περιμένουμε να δούμε αν θα επισημοποιηθεί η απόκτηση του Λεόν και να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με την Ομόνοια ο Ασίς.