Σημερινή

Τρίτη, 26/03/2019
RSS

Η ΕΑΚ βραβεύει τους κορυφαίους

| Εκτύπωση | 20 Ιανουάριος 2015, 06:52 | Σημερινή

Πραγματοποιείται σήμερα (20:30) η τελετή βράβευσης των Άριστων Αθλητών 2014
Η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, όπως συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε την τελετή βράβευσης των Άριστων Αθλητών της χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία και θα έχει ως γενικό μήνυμα «Ο αθλητισμός αντέχει». Και πράγματι αντέχει, γιατί στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η Κύπρος, οι αθλητές μας κράτησαν, κατά τη διάρκεια του 2014, τη σημαία πολύ ψηλά.

Τα οκτώ μετάλλια που κατακτήσαμε στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Σκοτίας (ρεκόρ όλων των εποχών για την πατρίδα μας) και οι άλλες μεγάλες επιδόσεις και διακρίσεις αθλητών, αθλητριών και ομάδων μας σε διεθνές επίπεδο είναι η τρανή απόδειξη. Αντέχει, επίσης, διότι, 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, οι δύο προσφυγοποιημένοι Γυμναστικοί Σύλλογοί μας, ο ΓΣΕ της Αμμοχώστου και ο ΓΣΠρ. της Κερύνειας, εξακολουθούν να διατηρούν άσβεστη τη φλόγα του αθλητισμού αλλά, κυρίως, αυτήν της επιστροφής. Γι' αυτό άλλωστε και ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΑΚ αποφάσισε να τους απονέμει το Αριστείο 2014.

Η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του ΚΟΑ και θα αρχίσει στις 20:30 (ώρα προσέλευσης 20:00), θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ 2 και θα την τιμήσουν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, η πρόεδρος του ΚΟΑ, η Πρέσβειρα Fair Play της Ελλάδας Κατερίνα Παναγοπούλου, καθώς επίσης αθλητικοί φορείς και πολλοί επίσημοι. (O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρευρεθεί τελικά στις βραβεύσεις λόγω έκτακτου ταξιδιού στο εξωτερικό).

Οι κορυφαίοι
Μετά από ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη της ΕΑΚ, οι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες που θα βραβευτούν (η σειρά κατάταξης θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής) είναι οι ακόλουθοι:
Ανδρική κατηγορία: Γιώργος Αχιλλέως (σκοποβολή), Κυριάκος Ιωάννου (στίβος), Παύλος Κοντίδης (ιστιοπλοΐα), Δημήτρης Μινασίδης (άρση βαρών), Απόστολος Παρέλλης (στίβος)
Γυναικεία κατηγορία: Σκεύη Ανδρέου (στίβος), Άντρη Ελευθερίου (σκοποβολή), Λεοντία Καλλένου (στίβος), Κυριακή Κουττούκη (ταε κβο ντο), Γεωργία Κωνσταντινίδου (σκοποβολή)
Ομαδική κατηγορία: ΑΠΟΕΛ (ποδόσφαιρο), Απόλλων (ποδόσφαιρο), Απόλλων Ladies

Εξάλλου, το Δ.Σ. της ΕΑΚ αποφάσισε να απονέμει τα ακόλουθα βραβεία:
Αριστείο: ΓΣΕ και ΓΣΠρ.
Βραβείο ΟΠΑΠ Ήθους και προσφοράς «Θεόδωρος Στυλιανού»: Παύλος Ιωάννου (βόλεϊ)
Βραβείο ΟΠΑΠ Μακρόχρονης και εξαίρετης προσφοράς: Ρούλα Κατσαμπή (βόλεϊ)
Βραβείο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης»: Δημήτρης Λόρδος (σκοποβολή)
Βραβείο Cytavision κορυφαίας επίθεσης 2013-14: ΑΠΟΕΛ
Βραβείο Cytavision κορυφαίας άμυνας 2013-14: ΑΠΟΕΛ
Βραβείο Cytavision «Χρυσό παπούτσι»: Ζόρζε Μοντέιρο (ΑΕΛ), Γκαστόν Σανγκόι (Απόλλων), Μάρκο Ταγκμπατζούμι (Ερμής)
Παραολυμπιακοί Αγώνες: Καρολίνα Πελεντρίτου (κολύμβηση)
Βραβείο Hercules Trophies Ανερχόμενα ταλέντα: Ανδρέας Μακρής (ποδόσφαιρο), Θέμις Χριστοδουλίδου (ρυθμική γυμναστική), Στέφανος Νικολαΐδης (σκοποβολή)
Τιμητικές διακρίσεις: Νίκος Χρίστου (βόλεϊ), Πάνος Ηρακλέους (βόλεϊ), Πανίκος Ξιούρουππας, Γιάννης Πηλαβάκης (ταε κβο ντο), Κυριάκος Πίσσης (πρόεδρος Παρνασσού), Κυριάκος Ανδρέου (φωτορεπόρτερ), Εθνική Ομάδα Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, Εθνική Ομάδα Μπόουλιγκ Κωφών
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα ανακηρυχθεί σε Πρέσβειρα Fair Play για το 2015 η Μαρία Παπαδοπούλου, ενώ η Κάλλη Χατζηιωσήφ θα βραβευτεί από την επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα».
Η ΕΑΚ θα ήθελε με την ευκαιρία να ευχαριστήσει και δημόσια τους χορηγούς της, ΟΠΑΠ και Cytavision, καθώς και την εταιρεία Hercules Trophies, που κατασκευάζει και προσφέρει τα έπαθλα της εκδήλωσης.