Σημερινή

Δευτέρα, 21/05/2018
RSS

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ

| Εκτύπωση | 13 Νοέμβριος 2014, 07:00 | Σημερινή

ΟΜΟΝΟΙΑ
Κατά μέτωπον επίθεση στη διοίκηση Δώρου Σεραφείμ από τη Θύρα 9. «Παραιτηθείτε», «εκλογές τώρα», απαίτησαν οι οργανωμένοι στο χθεσινό συλλαλητήριο


Με ηφαίστειο που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί μοιάζει το τελευταίο 48ωρο η Ομόνοια. Για να ακριβολογούμε, ο κόσμος της Ομόνοιας είναι αυτός που είναι υπό… έκρηξιν και ειδικότερα η Θύρα 9. Περίπου 250 οργανωμένοι οπαδοί μαζεύτηκαν χθες το απόγευμα έξω από τα γραφεία, όπου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου, με σκοπό να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στους διοικούντες. Να παραιτηθούν αμέσως και να οδηγηθεί ο σύλλογος σε έκτακτη εκλογική συνέλευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Θύρα 9, η οποία προηγήθηκε του χθεσινού συλλαλητηρίου, ήταν η πρόθεση της διοίκησης Δώρου Σεραφείμ να πωλήσει το οίκημα του συλλόγου στην οδό Παπανικολή, σε μια προσπάθεια να βρει λύση στα άμεσα οικονομικά προβλήματα και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οφειλές του συλλόγου. Προφανώς και η πρόθεση, σκέψη -ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το- της διοίκησης να πουλήσει το οίκημα και τον χώρο που αυτό στεγάζεται, δεν ήταν ο βασικός λόγος που οδήγησε στη χθεσινή ανακοίνωση και αντίδραση της Θύρα 9. Όπως εξήγησαν και οι ίδιοι, η πιο πάνω εξέλιξη αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και ανοχής.

Άφαντοι οι διοικούντες!
Οι οπαδοί που μαζεύτηκαν έξω από τα γραφεία της Ομόνοιας ζήτησαν με συνθήματα και πανό την απομάκρυνση των διοικούντων και σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία θα έχει και εκλογικό χαρακτήρα. Στο στόχαστρο των οργανωμένων βρέθηκε γι' ακόμα μία φορά και το ΑΚΕΛ. «ΕΞΩ ΤΟ ΑΚΕΛ», «ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΥΜΠΟΥΡΗ» και «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ» ήταν μερικά από τα πανό που αναρτήθηκαν.

Λεκτική επίθεση έγινε στα μέλη της διοίκησης που πέρασαν από τη μάζα για να εισέλθουν στα γραφεία της Ομόνοιας. «Θύμα» και ο εκ των αντιπροέδρων Άγης Ιακωβίδης, στον οποίο δεν επιτράπηκε η είσοδος στα γραφεία, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Περίπου μία ώρα μετά την έλευση των οργανωμένων, αντιπροσωπία της Θύρα 9, αποτελούμενη από 10 άτομα, ανέβηκε στα γραφεία για να καταθέσουν και επίσημη το αίτημά τους, προς έκπληξή τους όμως διαπίστωσαν ότι ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ έφυγαν από άλλη έξοδο, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρία.

«Εδώ και τώρα εκλογές»
Στους εκπροσώπους του Τύπου που ήταν στον χώρο μίλησε ο γενικός συντονιστής της Θύρα 9 Μάριος Αργυρού, μεταφέροντας το ξεκάθαρο μήνυμα/αίτημα των οργανωμένων γι' άμεση παραίτηση της διοίκησης και σύγκληση έκτακτης εκλογικής συνέλευσης.

«Μετά τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο σωματείο μας και ειδικά μετά το ψεσινό (σ.σ. προψεσινό) μετά που μας ανέφεραν ότι το οίκημα του σωματείου είναι προς πώληση για €1,6 εκατομμύριο, αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ και να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτή η διοίκηση δεν είναι ικανή να διοικεί αυτό το σωματείο. Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν εκλογές, να γίνει γενική συνέλευση. Να δούμε πού είναι το πρόβλημα. Αυτοί οι άνθρωποι ξεπέρασαν όλα τα όρια. Θέλουν να πουλήσουν τα πάντα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Αργυρού.

«Η πώληση είναι έσχατη λύση»
Η απάντηση της διοίκησης για το θέμα πώλησης του οικήματος στην οδό Παπανικολή ήρθε ένα τρίωρο πριν από το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των οργανωμένων μέσω ανακοίνωσης. Όπως εξηγείται, έχει γίνει μόνο σκέψη πάνω σ’ αυτό το ζήτημα και μόνο σε περίπτωση τεράστιας ανάγκη και σαν μία έσχατη λύση θα προχωρήσουν στην πώλησή του. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επιθυμεί να τοποθετηθεί σχετικά με σημερινό δημοσίευμα, που αφορά δήθεν απόφαση για πώληση του οικήματος του Σωματείου μας:

- Επεξεργάζονται διάφορες λύσεις γι' αντιμετώπιση των σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων του Σωματείου. Το Διοικητικό Συμβούλιο αισιοδοξεί ότι αυτές οι προσπάθειες θα αποδώσουν και δεν θα χρειαστεί να φτάσει στο σημείο να ζητήσει έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, για πώληση του Οικήματος του Σωματείου μας.

- Η πώληση του οικήματος του Σωματείου μας δεν είναι εντός των άμεσων σχεδίων του Διοικητικού Συμβουλίου. Είχε γίνει μόνο σκέψη πάνω σ’ αυτό το ζήτημα, σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, σε περίπτωση που υπάρξει τεράστια ανάγκη για εισροή χρημάτων. Η πώληση του οικήματος είναι μία έσχατη λύση.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να αντιμετωπίσει μία εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από κάποιους άλλους και παρ’ όλα αυτά, από την 1η Μαρτίου 2014 που έχει αναλάβει την ηγεσία του Σωματείου, κατάφερε να περάσει με επιτυχία όλους τους οικονομικούς ελέγχους, τόσο της ΚΟΠ, όσο και της ΟΥΕΦΑ.

- Σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη για πώληση περιουσιακών στοιχείων του Σωματείου, τότε βάσει του Καταστατικού του Σωματείου, κανένα Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει την αρμοδιότητα να λάβει μία τέτοια απόφαση. Για να πωληθούν περιουσιακά στοιχεία του Σωματείου, απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης».