Σημερινή

Τρίτη, 18/06/2019
RSS

Η «Σημερινή» πριν από 39 χρόνια

| Εκτύπωση | 01 Δεκέμβριος 2016, 08:00 | Σημερινή

Το ΑΚΕΛ στηρίζει Κυπριανού
«Για υποστήριξη του κ. Κυπριανού από το ΑΚΕΛ - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - Δεν εξαγγέλλεται για λόγους σκοπιμότητος - Ο ΔΗΣΥ ΘΕΩΡΕΙ ΣΑΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 1 Δεκεμβρίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες των συντακτών της «Σημερινής», που παρακολουθούν τις προεκλογικές ζυμώσεις, η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει πια αποφασίσει οριστικά να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Σπύρου Κυπριανού. Η ηγεσία, όμως, του ΑΚΕΛ αποφάσισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μην εξαγγείλει επισήμως την απόφασή της αυτή για υποστήριξη του κ. Κυπριανού για λόγους τακτικής.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν θέλει να φανεί ότι αυτή πρώτη υποστηρίζει με ανακοινώσεις την υποψηφιότητα του κ. Κυπριανού, για να μην επαναληφθεί το «λάθος» τακτικής, που έγινε στην περίπτωση του κ. Λαδά. Συνεπώς το ΑΚΕΛ θα τηρήσει ενδεχομένως στάση αναμονής, μέχρις ότου άλλα κόμματα ή καταστάσεις εξαγγείλουν σαφώς τη θέση τους.

Εκλογικός νόμος
Σύμφωνα με ιδιαίτερες πληροφορίες μας, μελετάται από ηγετικά στελέχη της Βουλής η τροποποίηση του εκλογικού νόμου. Παράλληλα, η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής συνεχίζει τη μελέτη του νομοσχεδίου για εφαρμογή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής στις βουλευτικές εκλογές.

Ανεξιχνίαστες κλοπές
Τριάντα δύο κλοπές χρυσών κοσμημάτων συνολικής αξίας 200.000 λιρών παρέμειναν ανεξιχνίαστες από το 1967 μέχρι σήμερα. Για διερεύνηση των πιο πάνω υποθέσεων η Αστυνομία συνέλαβε προχθές το απόγευμα Λιβάνιο ρολογά, ηλικίας 36 χρονών, ο οποίος θεωρείται από την Αστυνομία σαν ο δράστης και των 32 υποθέσεων. Χθες ο Λιβάνιος προσήχθη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταημέρου κρατήσεώς του ύστερα από αίτηση της Αστυνομίας.

Φεύγει ο Κουεγιάρ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο κ. Κουεγιάρ αναχωρεί σήμερα, τερματίζοντας την αποστολή του εδώ, που είχε αρχίσει τον Νοέμβριο 1975. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Κουεγιάρ θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Παπαληγούρα.

Στη συνέχεια θα πάει στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Τσαγκλαγιαγκίλ. Σκοπός των συναντήσεων αυτών του κ. Κουεγιάρ θα είναι να διαβιβάσει τη θέση της Ελληνικής και Τουρκικής Κυβερνήσεως στο Κυπριακό στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Βάλντχαϊμ.

Ο κ. Κουεγιάρ θα είναι με τον κ. Βάλντχαϊμ κατά τη διάρκεια της συζητήσεως του Κυπριακού στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία θα αρχίσει πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου.