Σημερινή

Πέμπτη, 23/05/2019
RSS

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ

| Εκτύπωση | 31 Οκτώβριος 2016, 08:00 | ω

30 εκατομμύρια για 4 «Μπόιγκ»
Υπό τον τίτλο «Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα δώσουν - 30 εκατομμύρια για 4 "Μπόιγκ" - Αρχές του 1984 παραδίδονται τα δυο "Αίαρμπας"», η «Σ» δημοσιεύει στις 31 Οκτωβρίου 1983 εκτενές ρεπορτάζ για τις προσπάθειες των Κυπριακών Αερογραμμών, γι' αναβάθμιση του στόλου τους. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα ακόλουθα:

Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα αγοράσουν οριστικά τρία ή τέσσερα «Μπόιγκ 727 - 200» για τα μέσης αποστάσεως δρομολόγιά τους. Τα αεροπλάνα αυτά θα είναι μεταχειρισμένα και αναμένεται να στοιχίσουν γύρω στα 30 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 15 εκατομμύρια λίρες). Οριστική απόφαση για την αγορά των πιο πάνω αεροπλάνων θα ληφθεί εντός των ημερών από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτά αναφέρουν, μεταξύ άλλων, έγκυρες πληροφορίες της «Σημερινής» από ενημερωμένες πηγές, που προσθέτουν ότι: Η αγορά των 3-4 «Μπόιγκ» είναι το αποτέλεσμα εντατικών διερευνήσεων της διεθνούς αγοράς αεροπλάνων και σκληρών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Σημερινής», τα «Μπόιγκ» θα μπορούν να μεταφέρουν 164 επιβάτες και φορτίο, και θα παραδοθούν στις Κυπριακές Αερογραμμές γύρω στις αρχές του 1985, αφού γίνουν στο μεταξύ οι αναγκαίες διαρρυθμίσεις.

Για την αγορά των «Μπόιγκ» είχε μεταβεί στις αρχές του μηνός, στον Καναδά, ο βοηθός διευθυντής (Διακίνησης) των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Δημ. Πανταζής. Τα υπό αγορά «Μπόιγκ» θα εκτελούν κυρίως δρομολόγια Κύπρου - Βορείου Ευρώπης.

Τα «Αίαρμπας»
Στο μεταξύ, φθάνει στην Κύπρο στις 8 Νοεμβρίου, για επίδειξη, το «Αίαρμπας 310», που είναι δυναμικότητας 235 θέσεων - 32 κλαμπ και 203 οικονομικές. Τα δύο «Αίαρμπας 310», που αγοράστηκαν από τις Κυπριακές Αερογραμμές, θα παραδοθούν στην εταιρεία σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα: Τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Τα δυο «Αίαρμπας» θα στοιχίσουν -μαζί με τα εξαρτήματα και έξτρα μηχανές- γύρω στα 110 εκατομμύρια δολάρια.

Λαθρεμπόριο
Φανέλες και αθλητικά είδη «ΑΝΤΙΝΤΑΣ», σακάκια «Λη-Βάις» και παντελόνια «ΦΓΙΟΥ-ΕΣ» ήταν ανάμεσα στα είδη του νέου κύματος λαθρεμπορίου μεταξύ των κατεχομένων εδαφών και των ελεύθερων περιοχών που ελέγχει η Δημοκρατία, που ανακαλύφθηκαν προχθές στο οδόφραγμα Ορόκλινης, από άνδρες του ΟΠΕ της Α.Δ. Λάρνακας.

Διαδήλωση με φέρετρο
Αντιπροσωπείες όλων των σταφυλοπαραγωγικών χωριών της επαρχίας Πάφου μαζεύτηκαν χθες (προχθές) το πρωί έξω από τα γραφεία της επαρχιακής διοίκησης, κρατώντας «πανώ» με συνθήματα καθώς και ένα φέρετρο. Το φέρετρο συμβόλιζε τον «θάνατο» των σταφυλοπαραγωγών ύστερα από τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι, που κατέστρεψαν τη φετινή παραγωγή σταφυλιών και σταφίδας, λόγω της μη έγκαιρης παραλαβής τους. Στην επαρχιακή διοίκηση κλήθηκαν οι βουλευτές και εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων, στους οποίους μίλησε εκπρόσωπος της διοίκησης.