Σημερινή

Σάββατο, 23/02/2019
RSS

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 34 ΧΡΟΝΙΑ

| Εκτύπωση | 31 Μάιος 2016, 08:00 | Σημερινή

Προς νέα τετελεσμένα στο Κυπριακό
«Σύμφωνα με έγκυρους διπλωματικούς και πολιτικούς κύκλους - ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - Πώς θα τα δικαιολογήσει η Τουρκία», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Σημερινής», ημερομηνίας 31 Μαΐου 1982, κάτω από τον οποίο γράφει:

Σύμφωνα με έγκυρες διασταυρωμένες πληροφορίες διπλωματικών και πολιτικών κύκλων, αλλά και σοβαρές ενδείξεις που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες, η τουρκική Χούντα έχει ήδη επιλέξει τον δρόμο της δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων στο Κυπριακό.

Τιτλοποίηση οικιών
Οι αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές άρχισαν την προκαταρκτική μελέτη της πρότασης νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού, για την τιτλοποίηση στους πρόσφυγες των κυβερνητικών κατοικιών που τους δόθηκαν. Ενώπιον των Επιτροπών αναπτύχθηκαν οι απόψεις του ΔΗΣΥ, πάνω στο θέμα. Κλήθηκε δε να παραστεί σε νέα σύσκεψη των Επιτροπών ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος για τη συμμαχία
«Συνεργοί στην αποδυνάμωση και την προδοσία του εθνικού μας αγώνα γίνονται όσοι μένουν απαθείς αλλά και πομποί της προσπάθειας κατασπίλωσης και υπόσκαψης της πολιτικής του αγωνιστή των δικαίων του κυπριακού Ελληνισμού και Πρωθυπουργού της Μητέρας Πατρίδας κ. Ανδρέα Παπανδρέου».

Διακήρυξε τα πιο πάνω ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μιλώντας χθες στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι η αντεθνική αυτή ενέργεια φτάνει τα όρια της προδοσίας.

«Αντικομμουνισμός»
Μιλώντας προχθές Σάββατο στο γενικό συμβούλιο της ΠΕΟ, ο Γ.Γ. της κ. Ζιαρτίδης υποστήριξε ότι «όσοι επιτίθενται εναντίον της συνεργασίας ΔΗΚΟ - ΑΚΕΛ κάνουν αντικομμουνισμό», και εκείνοι, είπε, που δεν κρύβουν τη δεξιά πολιτική τους τοποθέτηση και εκείνοι που κρατούν την σημαία της Σοσιαλδημοκρατίας.

Συγκλονιστικός αγώνας Ομόνοιας - Απόλλωνα
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε προχθές βράδυ στο Τσίρειο, όπου 30.000 φίλαθλοι στριμώχθηκαν στις τσιμεντένιες εξέδρες του σταδίου για να παρακολουθήσουν το συγκλονιστικότερο παιγνίδι των τελευταίων χρόνων, όπου: Ομόνοια και Απόλλων, μετά από σκληρή μάχη 120 λεπτών, αναδείχθηκαν τελικά ισόπαλοι 2-2 στον τελικό του Κυπέλλου και έτσι θα τα "ξαναπούν" το προσεχές Σάββατο το βράδυ, στο Μακάρειο στάδιο.

Ήταν ένα παιγνίδι που καθήλωσε κυριολεκτικά τους φιλάθλους και που είχε πολλές δραματικές στιγμές. Γενικά ο τελικός σημαδεύτηκε από ένα έξοχο α’ μέρος από πλευράς Ομόνοιας και ένα πέναλτυ - φάντασμα που ο αποτυχών διαιτητής κ. Αυξεντίου κατελόγισε σε βάρος του Απόλλωνα.