Σημερινή

Δευτέρα, 25/03/2019
RSS

Η «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ 39 ΧΡΟΝΙΑ

| Εκτύπωση | 08 Μάρτιος 2016, 08:00 | Σημερινή

Επιφυλακτικός ο Βάλντχαϊμ
«ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΣ - Ο Βάλντχαϊμ και οι Αμερικανοί ανησυχούν τώρα για τη συνάντηση της 31ης Μαρτίου στη Βιέννη - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΕΩΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ», είναι ο τίτλος της «Σημερινής», ημερομηνίας 8 Μαρτίου 1977, κάτω από τον οποίο γράφει:

Η εδαφική πτυχή του κυπριακού προβλήματος σε συνάρτηση με τα θέματα που σχετίζονται με την ελευθερία κινήσεως και εγκαταστάσεως θα βρίσκεται στο κέντρο των διακοινοτικών συνομιλιών που θα επαναληφθούν στη Βιέννη στις 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από έγκυρες πηγές, και οι δύο πλευρές θα καταβάλουν προσπάθειες να προσεγγίσουν το εδαφικό, ενώ η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να συναρτήση τη συζήτηση του θέματος αυτού με τις αρχές της ελευθερίας κινήσεως και της ελευθερίας εγκαταστάσεως.

Αύξηση της τιμής του ψωμιού
Το θέμα της αυξήσεως της τιμής του άρτου κατά 15 μιλς αντί κατά 5, όπως παρεχώρησε η Κυβέρνηση, συζητήθηκε την Κυριακή σε γενική συνέλευση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αρτοποιών των Επαρχιών Λάρνακος και Αμμοχώστου.

Οι αρτοποιοί θεωρούν την παραχωρηθείσα αύξηση κατά 5 μιλς το κιλό στο κοινό ψωμί σαν μη ικανοποιούσα τα υποβληθέντα αιτήματα για αύξηση, διότι η διαμορφωθείσα νέα τιμή των 70 μιλς το κιλό είναι χαμηλότερη του κόστους παραγωγής και διανομής.

Συστάθηκε ομοσπονδία Βόλλεϋ
Προχθές, στις 6.30 μ.μ., στο οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ, έγινε σύσκεψη των αντιπροσώπων της Α΄ και Β΄ κατηγορίας των ομάδων Πετόσφαιρας. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν περισσότεροι των αντιπροσώπων, οι οποίοι είδαν σαν πρώτο θέμα την ημερομηνία και τα συναφή για την έναρξη του Παγκυπρίου πρωταθλήματος.

Το σημαντικότερο όμως θέμα που θίγηκε είναι εκείνο που αφορούσε την προετοιμασία και διαδικασία για τη σύσταση Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας.
Την άποψη για σύσταση Κυπριακής Ομοσπονδίας επεκρότησαν οι περισσότεροι των αντιπροσώπων των σωματείων. Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο να γίνη αυθημερόν. Έτσι απεφασίσθη όπως το φετεινό πρωτάθλημα αρχίση όπως και στο παρελθόν, υπό την αιγίδα δηλαδή της ΕΟΠΕ Ελλάδος και σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού γίνουν εσωτερικοί Κανονισμοί και εγκριθούν υπό των Σωματείων, τότε να προχωρήση και να υλοποιηθή η απόφαση για σύσταση Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετόσφαιρας.

Πιστόλι στο ψυγείο αγιογράφου
Ένας ιερομόναχος παραπέμφθηκε χθες για δίκη στο κακουργιοδικείο από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακος, κατηγορούμενος για κατοχή πιστολιού.
Πρόκειται για αγιογράφο της Μονής Σταυροβουνίου, 37 χρονών, ο οποίος συνελήφθη στις 12 Ιανουαρίου 1977, όταν μέσα στο ψυγείο του βρέθηκε πιστόλι τύπου «Κίνετον» και 13 σφαίρες. Ο κατηγορούμενος δεν απάντησε χθες στην κατηγορία και κατόπιν διατάγματος του Γενικού Εισαγγελέως, που κατετέθη στο δικαστήριο, δεν θα γίνει προανάκριση της υποθέσεως.
Ο αγιογράφος υπέγραψε εγγύηση 500 λιρών κι αφέθηκε ελεύθερος για να εμφανισθή στο Κακουργιοδικείο στις 30 Μαΐου.