Σημερινή

Κυριακή, 24/03/2019
RSS

Συνεχίζεται ο «Αποχαιρετισμός» του Γιάννη Ρίτσου

| Εκτύπωση | 10 Ιούνιος 2018, 18:00 | Σημερινή

Το εμβληματικό ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Αποχαιρετισμός» παρουσιάζεται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του ηρωισμού και της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μονόπρακτο με ανθρώπινο, πατριωτικό και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο λόγο, που συμβάλλει δημιουργικά στην εθνική ανάταση του Ελληνισμού, ειδικότερα της νέας γενιάς. Αφορά την αφήγηση της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας. Το έργο αποτελεί κατάθεση ψυχής από επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου, ορμώμενους από τον δυναμισμό που εμπερικλείουν οι στίχοι του ποιητή της Ρωμιοσύνης και από την αιώνια ολόφωτη μορφή του Σταυραετού του Μαχαιρά.

Η πρεμιέρα του έργου «Αποχαιρετισμός» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, στο Γυμνάσιο της Αθηένου. Πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις σε σχολεία, σε στρατόπεδα, σε μικρές και μεγάλες κοινότητες, σε οργανισμούς και Δήμους της Κύπρου.

Όλες οι παραστάσεις προσφέρονται εντελώς δωρεάν με χορηγίες από τον οργανισμό Hellenic American Leadership Council και τον Έλληνα Κύπριο ομογενή της Αμερικής, Νίκο Μουγιάρη.

Με την εκπληκτική ερμηνεία του Κωνσταντίνου Αλκιβιάδη στον ρόλο του Γρηγόρη Αυξεντίου και την καλοδουλεμένη σκηνοθεσία του Μαρίνου Ανωγυριάτη, το έργο καθηλώνει τους θεατές, μεταφέροντας διαχρονικά μηνύματα για τις μεγάλες αξίες της ζωής, της αυταπάρνησης και της Πατρίδας.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Λάκης Γενεθλής (σκηνικά/ κουστούμια), Ελεάννα Ζεγκίνογλου (μουσική) και Βέρα Παπασταύρου (βίντεο). Τη Διεύθυνση Παραγωγής ανέλαβε ο γνωστός συμπατριώτης μας ποιητής - στιχουργός Πόλυς Κυριάκου.