Σημερινή

Δευτέρα, 25/03/2019
RSS

Κυρία Ντέτσερ, σε τι αποσκοπεί η διοργάνωση του Διεθνούς Φεσ

| Εκτύπωση | 15 Οκτώβριος 2017, 18:00 | Σημερινή

Κυρία Ντέτσερ, σε τι αποσκοπεί η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μονοδράματος στο πλαίσιο του Πάφος 2017 και ποια η σημασία της;

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος αποτελεί, όπως ξέρετε, την εξέλιξη από μια μικρή διοργάνωση παραστάσεων μονοδράματος από την Κύπρο και το εξωτερικό το 2015. Ακολούθησε η Πλατφόρμα Κυπρίων Δημιουργών με παραστάσεις που διακρίθηκαν και φέτος η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 ξεδιπλώνει ένα διεθνές πρόγραμμα παραστάσεων απ’ όλον τον κόσμο, χάρη στις επιλογές του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του φεστιβάλ, Μηνά Τίγκιλη.

Ο Οργανισμός Πάφος 2017 πίστεψε στην πρόταση αυτή που κατατέθηκε στη διαδικασία της Ανοικτής Πρόσκλησης το 2014, γιατί είδε την ευκαιρία αλλά και τις προοπτικές της δημιουργίας και ανάπτυξης ενός καινούριου διεθνούς θεατρικού θεσμού στην Κύπρο, και ειδικότερα βέβαια στην Πάφο.

Το εύρος και η σημασία της φετινής διοργάνωσης αντανακλάται τόσο στις συμμετοχές από 11 χώρες όσο και στην πολυπολιτισμικότητα και πολυμορφία των ζητημάτων που αναδεικνύονται μέσα από τις παραστάσεις του φεστιβάλ, συμβάλλοντας, έτσι, αφενός σε μια μεγαλύτερη “ανοιχτοσύνη” και αφετέρου στη σύνδεση ηπείρων και πολιτισμών μέσω του προγράμματος του Πάφος 2017.

Τέλος, επειδή ακριβώς η Πάφος διαθέτει ένα μεγάλο διεθνές εν δυνάμει κοινό, μπορεί, πιστεύουμε, να αναπτύξει ένα τέτοιο φεστιβάλ σε επιτυχημένο θεσμό, όχι μόνο φέτος, αλλά και στα χρόνια που ακολουθούν.