Σημερινή

Σάββατο, 25/05/2019
RSS

Σκέψεις για υποψηφιότητα ευρωβουλευτή στην Κύπρο

| Εκτύπωση | 17 Φεβρουάριος 2014, 06:59 | ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ

Τι απεκάλυψε χθες στο «Έθνος της Κυριακής» ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης
Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρόεδρός του, Κύπριοι που σπούδασαν στην Ελλάδα τον πλησιάσαν, προκειμένου να λάβει μέρος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές


Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές στην Κύπρο συζητεί ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης. Την αποκάλυψη αυτή κάνει μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Εθνος της Κυριακής», όπου εξηγεί ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία Κυπρίων φοιτητών και επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ένα βροντερό «όχι» στην προσπάθεια ξεπουλήματος του Κυπριακού. Παρακάτω παρατίθεται αυτούσια η συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη.

* Κύριε πρόεδρε, θα ήθελα να ξεκινήσω τη συζήτησή μας από μια πληροφορία που συζητείται έντονα στην Κύπρο. Θα είστε υποψήφιος για την Ευρωβουλή στην Κύπρο;
Υπήρξε μια πρωτοβουλία από Κυπρίους φοιτητές που έχουν σπουδάσει σε ελληνικά πανεπιστήμια, οι οποίοι είχαν αυτήν την ιδέα τού να κατέβω υποψήφιος ευρωβουλευτής στην Κύπρο. Δέχτηκα μια σειρά μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων από την Κύπρο, τα οποία ήταν προφανώς επεξεργασία αυτής της ομάδας των φοιτητών.

Αναζητείται το σχήμα
* Με ποιον σχηματισμό θα κατεβείτε;
Δεν υπάρχει ακόμα τέτοια κουβέντα. Απλώς η κοινή συνισταμένη με αυτά τα νέα παιδιά είναι να δημιουργήσουμε μια νέα πρόταση - διάσταση, να μεγιστοποιήσουμε το ενδιαφέρον του κυπριακού λαού απέναντι σ' αυτά που μεθοδεύονται. Πιστεύουν και πιστεύω ότι οι αντιδράσεις του κυπριακού λαού, μέχρι τώρα, είναι ήπιες, παρότι έχουν συνταχθεί με το «όχι» το δικό μας αρκετές σοβαρές πολιτικές προσωπικότητες της Κύπρου. Πιστεύουν ότι πρέπει η αντίδραση αυτή να μετατραπεί σε έναν «κατακλυσμό». Διαφορετικά, ο κ. Αναστασιάδης και το ΑΚΕΛ θα περάσουν το ξεπούλημα στους Τούρκους.

Ερχεται σύντομα εδώ
* Τι σας ώθησε σε αυτές τις σκέψεις;
Είναι η ανάγκη αυτό το τεράστιο θέμα, που ακουμπάει όλο τον Ελληνισμό, να βρει τη δημοσιότητα που του αρμόζει, ούτως ώστε ο κυπριακός λαός, γι' άλλη μια φορά, να στηρίξει το «όχι». Δεν επιτρέπεται η πτώχευση ενός ολόκληρου κράτους, της Κύπρου, όπως συνέβη και σε μας, να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» για να περάσουν τα χυδαία σχέδια όσων απεργάζονται το ξεπούλημα και τη διάλυση της Κύπρου. Υπ' αυτήν την έννοια, θα κατέβω αυτές τις ημέρες στην Κύπρο να δω ανθρώπους που υποστηρίζουν το «όχι», να συναντήσω ανθρώπους που έχουν αυξημένο πατριωτικό αίσθημα και απ' εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά στο να λειτουργήσουμε σαν ισχυρή «τροχοπέδη» σε αυτό το εθνικό ολίσθημα.

Προτεραιότητα στο εθνικό θέμα
* Εάν εκλεγείτε, πού θα δώσετε αυξημένο βάρος;
Δεν έχουμε φτάσει εκεί. Αλλά νομίζω ότι όλοι ξέρουν ότι εγώ πολιτεύτηκα πάντα με γνώμονα και προτεραιότητα την εθνική ατζέντα. Θυμίζω ότι όσο ήμουν στην Ευρωβουλή, μετείχα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, και τη σκυτάλη από τότε την παρέλαβαν τα στελέχη μου, ο πρέσβης ε.τ. Γεώργιος Γεωργίου, ο νυν ευρωβουλευτής μας Νίκος Σαλαβράκος. Εμείς στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό έχουμε προτεραιότητα τα εθνικά θέματα. Γιατί πιστεύουμε ότι μια «βαριά πνευμονία», όπως είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση, με τα κατάλληλα «φάρμακα» θα περάσει. Ένας εθνικός ακρωτηριασμός, όμως, είναι «ακρωτηριασμός» και δεν μπορεί να «ξαναφυτρώσει» το μέλος που κόπηκε. Ως εκ τούτου, το θέμα που προκύπτει, όπως και το άλλο θέμα με την ονομασία της Μακεδονίας μας, για μας είναι σε προτεραιότητα.

Πυρά κατά Σαμαρά
* Θέλω να ρωτήσω την άποψή σας για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Κατ' αρχήν πώς εξηγείτε εσείς την πολυδιάσπαση που εμφανίζουν τα κόμματα σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, κυρίως στους μεγάλους Δήμους της χώρας;
Λαθεμένοι χειρισμοί του κυρίου Σαμαρά. Δεν μπόρεσε να το ελέγξει. Και αυτό που με ανησυχεί είναι ότι, αφού δεν μπόρεσε να το ελέγξει στο επίπεδο των δημάρχων και των περιφερειαρχών, πώς θα μπορέσει να ελέγξει σοβαρότερα θέματα που απειλούν την Ελλάδα σήμερα. Είναι προφανής η αδυναμία του κυρίου Σαμαρά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
Από το «Έθνος της Κυριακής».