Σημερινή

Δευτέρα, 20/05/2019
RSS

1η ΜΑΪΟΥ 2004: ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

| Εκτύπωση | 12 Μάιος 2019, 18:00 | Σημερινή

Την 1η Μαΐου 2019 έκλεισαν 15 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Η επέτειος αυτή μάς δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε όλη την πορεία μας από τότε μέχρι σήμερα.

Πρώτο, η επιτυχία της ένταξης οφειλόταν στη διαμόρφωση μιας συγκροτημένης πολιτικής που διαμόρφωσαν οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις με πρωθυπουργούς τους Α. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη σε συνεργασία με τους Προέδρους Γ. Βασιλείου και Γ. Κληρίδη.

Δεύτερο, με τη 15χρονη συμμετοχή μας κερδίσαμε εμπειρίες, ισχύ και προγράμματα ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας. Στο τελευταιο Ευρωβαρόμετρο, ποσοστό 61% των Κυπρίων «ψηφίζει» την ΕΕ, θεωρώντας τη συμμετοχή μας ως «κάτι καλό».

Τρίτο, η μελλοντική μας πορεία μέσα στην ΕΕ συμπίπτει με την 26η Μαΐου, ημέρα των επόμενων Ευρωεκλογών.

Τα 15 χρόνια από την ένταξη στην ΕΕ φέρνουν στη μνήμη μας όλα όσα μάς δένουν με την ΕΕ και όλα όσα θα μπορούσαμε να επιτύχουμε και δεν μπορέσαμε.

Η Κύπρος κάθε φορά που μεγαλώνει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, όπως τώρα αυτή με τη συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές, έχει μόνο να κερδίσει. Η σεμνή πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι «αυτή τη φορά ψηφίζω» είναι πολύ επίκαιρη και πολύ κυπριακή!