Σημερινή

Δευτέρα, 20/05/2019
RSS

ΕΑΡΙΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!

| Εκτύπωση | 05 Μάιος 2019, 18:00 | Σημερινή

Το «Εαρινό Ευρωβαρόμετρο» λέει πολλά! Λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές, οι Ευρωπαίοι πολίτες «ψηφίζουν» μαζικά «ναι» στο ευρωπαϊκό εγχείρημα!:

Το 68% των Ευρωπαίων και το 60% των Κυπρίων θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ σε περίπτωση δημοψηφίσματος. Οι αριθμοί, σε σχέση με προηγούμενες έρευνες, είναι υψηλότεροι υπέρ της συμμετοχής στην ΕΕ. Είναι προφανές ότι οι διεργασίες γύρω από το Brexit έχουν επενεργήσει καταλυτικά υπέρ της ΕΕ.

Απαντώντας στο ερώτημα “γιατί δεν θα ψηφίζατε στις ευρωεκλογές”, το 51% και 33% σε Κύπρο και ΕΕ αντίστοιχα απαντούν γιατί θεωρούν ότι τίποτα δεν αλλάζει με την ψήφο τους. Ταυτόχρονα, το 91% των Κυπρίων και το 54% των Ευρωπαίων θα ήθελαν να δουν το ΕΚ να παίζει ένα πιο σημαντικό ρόλο στην ΕΕ.

Το 91% των Κυπρίων θέλουν το Ευρωκοινοβούλιο να αποκτήσει περισσότερες εξουσίες και έτσι να γίνει σημαντικότερος παίκτης στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η ενίσχυση αυτής της φωνής μπορεί να εκφραστεί στην κάλπη, στις 26 Μαΐου!

Είναι πολύ σημαντικό πως το 60% των Κυπρίων έχουν θετική στάση απέναντι στην ΕΕ και έτσι μπορεί να οικοδομηθεί μια γενικότερη επικοινωνιακή στρατηγική για ενίσχυση της αντίληψης ότι η συμμετοχή μας στην ΕΕ αποτελεί τον ακρογωνιαλιο λίθο της εξέλιξης της Κύπρου στον σύγχρονο κόσμο.