Σημερινή

Τετάρτη, 27/03/2019
RSS

Ο λαός εμπιστεύεται αυτούς που του λένε αλήθειες

| Εκτύπωση | 05 Δεκέμβριος 2018, 12:01 | Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΑΚΕΛ, Ή, ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ, ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΝ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Ή ΣΤΙΣ ΚΟΒΑ

Αν η ηγεσία του ΑΚΕΛ διάβαζε τα συγγράμματα του Λένιν για το εθνικό ζήτημα και το «Δικαίωμα των Εθνών για Αυτοδιάθεση», όπου ο Λένιν γράφει πως «σε καμιά μειοψηφία δεν πρέπει να εκχωρούνται υπερβολικά προνόμια», θα έκαναν δεύτερες σκέψεις για όσα λένε σήμερα


Η αλήθεια μπορεί να μην αρέσει. Να είναι δυσκολοχώνευτη. Όταν όμως λέγεται χωρίς περιτυλίγματα και περιστροφές, ο λαός εμπιστεύεται αυτούς που του λένε κατάμουτρα τις αλήθειες. To εκτιμά, γιατί ξέρει τι τον περιμένει και προετοιμάζεται. Να βρίσκεται εν όπλοις, μάχιμος και όχι παροπλισμένος και αποκοιμισμένος με τα νανουρίσματα και τα μεγάλα ψέματα.

Τον λαό ιδιαίτερα τον καίει το Κυπριακό και οι απειλητικές επιθέσεις της Τουρκίας, οι ηγέτες της οποίας, κατά γενική παραδοχή των πραγματικών Τ/κ -και όχι των κουβαλητών και των πλιατσικολόγων- ενδιαφέρονται για ολόκληρη την Κύπρο. Για τον φυσικό πλούτο του νησιού. Τους Τ/κ τούς έχουν γραμμένους στα άρβυλά τους και δεν δίνουν δεκάρα αν λιμοκτονούν, καταπιέζονται ή υποφέρουν. Θέλουν να τους εξαφανίσουν, όπως αποδεικνύεται με τον συνεχιζόμενο εποικισμό.

Άλλωστε, το έχουν αποδείξει πολλές φορές και εσχάτως με συλλήψεις δήθεν υποστηρικτών της λεγόμενης FETO του Γκουλέν και με απόπειρες εκφοβισμού και λιντσαρίσματος των συντελεστών της τ/κ εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ, η οποία μιλά με τη φωνή της Κύπρου και όχι της Τουρκίας. Αυτήν τη φωνή της Κύπρου φοβάται η Τουρκία. Αλλά μήπως τη φοβούνται και κάποιοι δικοί μας;

Άρτι αφιχθείς από την Άγκυρα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, άρχισε τις επιθέσεις εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, λες και αυτός ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του. Να ενισχύσει τα επιχειρήματά του εναντίον της δικής μας πλευράς, ασκώντας πιέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών απ’ εκεί που τερματίστηκαν άδοξα στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Αν οι προθέσεις του ήταν αγνές, όφειλε, πριν από τις δημοσιογραφικές διασκέψεις, τα κλωθωγυρίσματα και τις πόζες στα τηλεοπτικά κανάλια, να ζητήσει αμέσως ακρόαση από τον Πρόεδρο και να τον ενημερώσει ποια είναι αυτά τα πολλά και ενδιαφέροντα που άκουσε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πόσο διαφέρουν απ’ αυτά που ακούμε όλοι εμείς καθημερινά.

Μετά την ενημέρωση στον Πρόεδρο, ο Άντρος Κυπριανού όφειλε δημόσια να ενημερώσει και τον λαό τι του είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και όχι να χαμογελά σαρδόνια, να εύχεται και να ελπίζει -άκουσον άκουσον- να διαρρεύσουν κάποια μέρα.

Αυτός πρέπει να ενημερώσει τον λαό και όχι να περιμένει τις «διαρροές».

Τι σόι λαϊκοί ηγέτες είναι, όταν κρύβουν τις αλήθειες από τον λαό; Δεν είναι μήπως ο λαός ο οποίος έγινε η σκάλα για να πατήσουν και ν’ ανέβουν στα αξιώματα, στα οποία βρίσκονται σήμερα; Επιλέγουν να συζητούν αναμεταξύ τους στα μουλωχτά και πίσω από τις κλειστές πόρτες τι επιδιώκει ο ένας ή ο άλλος για τη λύση ΔΔΟ. Όσο για το περιβόητο πλαίσιο Γκουτέρες, που το θεωρούν ως θέσφατο, έχει ξεχειλώσει τόσο πολύ, που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει. Ακόμα και ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΟΗΕ φαίνεται να το έχει ξεχάσει, εφόσον και αυτός κάνει αναφορές για «νέες ιδέες».

Παλινδρομήσεις και επαναστροφές

Είναι γεγονός πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παλινδρομεί και έχει αλλάξει άρδην τις θέσεις του στο Κυπριακό. Από φανατικός οπαδός του σχεδίου Ανάν μεταμφιέζεται σε έναν μαχητικό τσολιά, που δεν θέλει, λέει, η Τουρκία, μέσω των Τ/κ, να καθορίζει με τα βέτο τους την πολιτική του κράτους σε μείζονα ζητήματα. Συζητά, λέει, μιαν αποκεντρωμένη ομοσπονδία, η οποία, ωστόσο, δεν εξηγεί στον λαό πώς θα εφαρμοστεί και τι σημαίνει. Συνομοσπονδία ή δύο κράτη;
Αδικούν, ωστόσο, όσοι κατηγορούν τον Νίκο Αναστασιάδη ότι έχει μεταπηδήσει στο στρατόπεδο των απορριπτικών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι αυτός που είναι. Φιλοαμερικανός και εύπιστος στις οδηγίες των αξιωματούχων της Αστερόεσσας, καθότι, όπως λέει και ο Αβέρωφ, «ανήκομεν στην Δύση» (!!!)

Όσοι αμφιβάλλουν, ας ξαναδιαβάσουν τα αμερικανικά έγγραφα που έστελναν προς την Ουάσιγκτον οι Αμερικανοί πρέσβεις στη Λευκωσία και τα οποία περιλαμβάνονται στα 250.000 απόρρητα έγγραφα που αφέθηκαν να διαρρεύσουν στο WIKILEAKS λίγο μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, αλλά και γενικότερα για τις υπόγειες διαδρομές, προκειμένου το Κυπριακό να μην ξεφύγει από τον έλεγχο των Αμερικανοβρετανών. Είναι γνωστές και έχουν δημοσιευθεί οι αναφορές Αμερικανών πρέσβεων για τον Αναστασιάδη, ότι είναι «ένας δυναμικός ηγέτης» και ότι πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια που κουβαλούσε λόγω της σθεναρής υποστήριξής του στο σχέδιο Ανάν. Τα «έμπα-έβγα» Αναστασιάδη - Αβέρωφ στην αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας, προτού ανέλθει στην εξουσία ο πρώτος, είναι γνωστά, όπως και λεπτομέρειες των συνομιλιών τους.

Ποιες διαφορές παραμερίζουν ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ;

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ βρέθηκε στην Εζεκία Παπαϊωάννου, στα Γραφεία της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, και συζήτησαν με τον Άντρο Κυπριανού τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Βγήκαν έξω και είπαν πως, λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό, «παραμερίζουν τις διαφορές τους και επικεντρώνονται στο Κυπριακό».

Δεν είπαν, ωστόσο, στον λαό, ποιες είναι αυτές οι κρίσιμες εξελίξεις.

Μήπως θα κάνει και τρίτη εισβολή η Τουρκία στην Κύπρο ή θα ανακηρύξει, για δεύτερη φορά, το ψευδοκράτος ως ανεξάρτητο κρατίδιο;

Ο ΔΗΣΥ, το Προεδρικό και οι συνακόλουθοί τους είναι υπέρμαχοι της πολιτικής των ΗΠΑ. Σταδιακά, αλλά σταθερά οδηγούν την Κύπρο σε ένα κράτος μη κράτος. Σε ένα υποτελές κράτος στον ΝΑΤΟϊκό άξονα.

Ο Άντρος Κυπριανού και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι του ΑΚΕΛ δεν αντιδρούν στην ολοένα και περισσότερο αμερικανοποίηση της Κύπρου. Δεν κτυπούν το χέρι στο τραπέζι και να καλέσουν τον λαό να επαγρυπνεί, καθότι η διχοτομημένη Κύπρος μετατρέπεται σε αποικία των ΗΠΑ.

Όλες αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις με τους Ισραηλινούς, οι διθυραμβικές δηλώσεις περί «ομπρέλας ασφάλειας» για την Κύπρο, δεν μας είπαν σε τι αποσκοπούν. Να μετατρέψουν τις ελεύθερες περιοχές του νησιού σε αμερικανικό προτεκτοράτο και το άλλο μισό να είναι υπό τον έλεγχο της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας και, κατ’ επέκτασιν, ένα άλλο προγεφύρωμα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας;

Η εκχώρηση και άλλων κυριαρχικών δικαιωμάτων...

Δεν είδαμε κανέναν στην Κύπρο να αντιδρά κατά της πρότασης του Γάλλου Προέδρου, Μ. Μακρόν, και της απερχόμενης Γερμανίδας Καγκελαρίου, Α.Μέρκελ, ότι οι χώρες μέλη της Ε.Ε. πρέπει να εκχωρήσουν περισσότερα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή, Γαλλία και Γερμανία, ως ο ισχυρός άξονας, να κάνουν κουμάντο στα υποτελή κρατίδια, εκ των οποίων τα πλείστα βαρυγκομούν κάτω από τα αντιλαϊκά μνημόνια ή τις σφικτοθηλιές του ΔΝΤ, το οποίο ελέγχεται πλήρως από τις ΗΠΑ, τους Ρότσιλντ, τον Σόρος και όλο το κακό συναπάντημα των πολυεκατομμυριούχων του πλανήτη, που εμφανίζονται με τον ήπιο χαρακτηρισμό ως «ξένοι δανειστές».

Ο Άντρος Κυπριανού επιμένει να εκχωρηθούν ίσα δικαιώματα στους Τ/κ (σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ην. Εθνών) και περισσότερες εξουσίες στην κεντρική ομόσπονδη κυβέρνηση. Δεν λέει, όμως, ποιες είναι αυτές οι εξουσίες. Δεν αγωνιά για μια ενδεχόμενη δυσλειτουργικότητα του κράτους στη βάση της Δ.Δ.Ο., απλώς επιμένει να πάμε σε συνομιλίες και, αν η Τουρκία δεν επιδείξει βούληση, τότε να εκτεθεί. Μα, για να εκθέσουμε την Τουρκία θα πάμε σε συνομιλίες ή για μια λύση λειτουργική που θα αντέξει σε βάθος χρόνου και δεν θα καταρρεύσει, όπως οι δοτές συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου;

Φαίνεται πως ο Άντρος Κυπριανού δεν διάβασε ποτέ του Λένιν. Όπως και άλλοι αξιωματούχοι στο ΑΚΕΛ, ή, αν διάβασαν, τα πέρασαν τροχάδην και συγκράτησαν μόνο κάποιες ατάκες, για να τις λεν στα συνέδρια ή στις ΚΟΒΑ. Γιατί, αν διάβαζαν τα συγγράμματά του για το εθνικό ζήτημα και το «Δικαίωμα των Εθνών για αυτοδιάθεση», όπου ο Λένιν γράφει πως «σε καμιά μειοψηφία δεν πρέπει να εκχωρούνται υπερβολικά προνόμια», θα έκαναν δεύτερες σκέψεις για όσα λένε σήμερα.

Το ερώτημα παραμένει...

Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει για τη συμφωνία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.

Ποιες είναι αυτές οι διαφορές τους τις οποίες παραμερίζουν για να αναλώσουν τις δυνάμεις τους στο Κυπριακό;

Τα προβλήματα της κοινωνίας με τους φτωχούς, τους ανυπόδητους και τους άστεγους; Τα προβλήματα της οικονομίας, με τους τραπεζίτες να γίνονται πιο επιθετικοί και τις απειλές Χάρη Γεωργιάδη ότι, αν διαφωνούν με το σχέδιο Εστία, τότε θα υπάρχουν μαζικές εκποιήσεις της πρώτης κατοικίας;

Και πού τα βρίσκουν στο Κυπριακό; Με τον Αβέρωφ Νεοφύτου μπροστάρη να κρατεί και να κορδώνει με τη σημαία της Αστερόεσσας και τον Άντρο να τον ακολουθεί; Σε μια λύση του Κυπριακού, που θα έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ;

Ο λαός να τους απαντήσει

Σε λίγους μήνες θα έχουμε Ευρωεκλογές και όλες οι κομματικές ηγεσίες, χωρίς να το ομολογούν, αγωνιούν για το μέλλον και τις καρέκλες τους. Μπήκαν σε μια κούρσα ανταγωνισμού με θέσεις μισόλογα, διακηρύξεις, συνθηματολογίες και γρίφους.

Ο λαός, ως ο κυρίαρχος κριτής, ας τους αξιολογήσει και να ανταποδώσει με το ίδιο νόμισμα σε αυτούς που του κρύβουν τις μεγάλες αλήθειες και τον θέλουν μόνο ουραγό και ψηφοσυλλέκτη, για να διατηρηθούν στις καρέκλες τους.