Σημερινή

Τετάρτη, 14/11/2018
RSS

Τους εξανάγκαζαν να εμπλακούν σε ύποπτες συναλλαγές

| Εκτύπωση | 07 Νοέμβριος 2018, 12:00 | Του Κυριάκου Πενηνταέξ

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΙΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

Δικηγόρος ενδιαφερόμενης εταιρείας: «Οι πελάτες μας, για να μην είναι συνεργοί στη διαφθορά, έχουν ήδη παράσχει εναλλακτική και πολύ πιο διαφανή λύση...»


Νέα στοιχεία για το καταγγελλόμενο σκάνδαλο αδειοδοτήσεων, με εμπλεκόμενη την Αρχή Λιμένων, φέρνει στο φως η «Σημερινή» της Κυριακής, σε συνέχεια της αποκάλυψης της υπόθεσης, από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, στις 28 Οκτωβρίου. Πρόκειται για έγγραφα και αλληλογραφία που αποδεικνύουν όλο το παρασκήνιο των ύποπτων συναλλαγών, στις οποίες εξαναγκάζονταν να εμπλακούν, από στελέχη της Αρχή Λιμένων, οι ενδιαφερόμενες για την άδεια εταιρείες. Η παραχώρηση αφορούσε τη χρήση θαλάσσιου και χερσαίου χώρου στη λιμενική περιοχή Λεμεσού, για σκοπούς επισκευής και συντήρησης σκαφών αναψυχής πολυτελείας.

Η υπόθεση αυτή λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, με αποκορύφωμα την απόφαση της Πέμπτης, από το Υπουργικό Συμβούλιο, για διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων. Σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, ετοιμάζει τους όρους εντολής και, ταυτόχρονα, αναζητεί τα μέλη που θα στελεχώσουν την Επιτροπή.

Η έρευνα γίνεται έπειτα από καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή για ενδεχόμενη παράνομη συναλλαγή στο πλαίσιο διαδικασίας απευθείας διαπραγμάτευσης με δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες, χωρίς δηλαδή την προκήρυξη διαγωνισμού, ο οποίος θα επέτρεπε την κατάθεση προτάσεων και από άλλους ενδιαφερόμενους.
Αντικείμενο της έρευνας θα αποτελέσει και η άρνηση της Αρχής Λιμένων να δώσει στοιχεία στο αρμόδιο Υπουργείο για την προαναφερθείσα περίπτωση, αλλά και για άλλη περίπτωση αδειοδότησης, που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, κατόπιν πληροφοριών για ενδεχόμενη σύγκρουση όρων του προσχεδίου της σύμβασης με όρους ισχυουσών συμβάσεων της Δημοκρατίας με τις δύο Διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού Λεμεσού.

Αποκαλύπτουμε αλληλογραφία

Η εν λόγω αλληλογραφία, που κατέχει η εφημερίδα μας, χρονολογείται από τον περασμένο Φεβρουάριο, μέχρι την περασμένη Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου. Ανταλλάχθηκε μεταξύ ανώτερων στελεχών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων με τη μία εκ των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών και συγκεκριμένα εκείνην που έχασε τη «μάχη» της εξασφάλισης της άδειας.

Όπως διαφαίνεται μέσα από τα στοιχεία, η Αρχή έθετε πρωτοφανείς όρους και απαιτήσεις. Ειδικότερα, υπήρχε όρος οι ενδιαφερόμενοι να καλύψουν πλήρως τις οφειλές δύο άλλων εταιρειών, ύψους σχεδόν 1 εκ. ευρώ, αλλά και να εξοφλήσουν «κάθε οφειλόμενο ποσό, περιλαμβανομένων δικηγορικών εξόδων σε δύο εκκρεμούσες αγωγές της Αρχής», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εναντίον των ιδίων δύο εταιρειών.

Επιπρόσθετα, φαίνεται να εξανάγκαζαν τους ενδιαφερόμενους να μπουν σε μια διαδικασία οικονομικού παζαρέματος και πάλι με αυτές τις δύο εταιρείες, για να εξασφαλίσουν έγγραφη βεβαίωση ότι «δεν διατηρούν οποιαδήποτε απαίτηση εναντίον της Αρχής», όπως αναφέρεται στα ηλεκτρονικά μηνύματα, και τέλος να αποδεχθούν «όλους τους όρους που περιελάμβανε το προσχέδιο προς άδειας χρήσης» που είχε ετοιμάσει η Αρχή.

«Εγγυητική επιστολή €1 εκ. προς όφελος Αρχής»

Διαφαίνεται στα στοιχεία πως η ενδιαφερόμενη εταιρεία, που έχασε τελικά την άδεια, δεν είχε αποδεχθεί όλους τους όρους, γεγονός που πιθανόν να την έφερε σε μειονεκτική θέση. Μάλιστα, σε ηλεκτρονικό μήνυμα, ημερομηνίας 19 Οκτωβρίου 2018, διαφαίνεται πως ο δικηγόρος της εν λόγω ενδιαφερόμενης εταιρείας, ενώ προηγουμένως αποδέχθηκε τον πρώτο όρο να καταβάλει περίπου το ένα εκατομμύριο ευρώ που εζητείτο για κάλυψη οφειλών άλλων εταιρειών, απορρίπτει τον δεύτερο όρο της εξασφάλισης γραπτής βεβαίωσης από τις ίδιες εταιρείες ότι δεν διατηρούν οποιαδήποτε απαίτηση εναντίον της Αρχής Λιμένων.

Βάσει του περιεχομένου του μηνύματος, ο δικηγόρος προειδοποιεί για τους κινδύνους να δημιουργηθούν «υπόνοιες για ύποπτη συναλλαγή» και, για να αποφύγει το παζάρεμα με την άλλη εταιρεία, καταθέτει αντιπρόταση για επιπρόσθετη καταβολή εγγυητικής επιστολής ενός ακόμη εκατομμυρίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Έχουμε συμβουλεύσει τους πελάτες μας……, όπως παραδώσουν στην ΑΛΚ εγγυητική επιστολή για το ποσό του €1.000.000 (ένα εκατομμύριο ευρώ) για κάλυψη τυχόν ποσών που θα κληθεί να καταβάλει η ΑΛΚ στις εταιρείες….., έτσι που η 3η προϋπόθεση να θεωρηθεί ως ικανοποιηθείσα κατά τρόπο ορθόδοξο και όχι ως η πιο πάνω εισήγηση, η οποία δημιουργεί υπόνοιες για ύποπτη συναλλαγή….».

Η «Σημερινή» της Κυριακής εξασφάλισε και αντίγραφο αυτής της εγγυητικής επιστολής από τράπεζα, ημερομηνίας 19 Οκτωβρίου 2018, η οποία φέρει τίτλο «Παραχώρηση Εγγυητικής Επιστολής ύψους €1.000.000. σε όφελος της Αρχής Λιμένων», η οποία θα ενεργοποιείτο και θα κάλυπτε αποζημιώσεις που ενδεχομένως να επιδικάζονταν εναντίον της Αρχής Λιμένων.

«Για να μην είμαστε συνεργοί στη διαφθορά»

Η Αρχή Λιμένων δεν αποδέχθηκε την αντιπρόταση και σε άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα, ημερομηνίας 23 Οκτωβρίου, ο ίδιος δικηγόρος προειδοποιεί εκ νέου: «Θεωρούμε ότι ο τρόπος που γίνεται η όλη διαδικασία είναι λανθασμένος και θα εισηγούμασταν όπως εμπλακεί στη διαδικασία ο Γενικός Ελεγκτής για αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων».

Τελικά, η άδεια δόθηκε στην άλλη ενδιαφερόμενη εταιρεία, και η παραπονούμενη επανέρχεται με γραπτή επιστολή, ημερομηνίας 26 Οκτωβρίου 2018, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Οι πελάτες μας, για να μην είναι συνεργοί στη διαφθορά, έχουν ήδη παράσχει εναλλακτική και πολύ πιο διαφανή λύση, την παροχή τραπεζικής εγγύησης για οποιοδήποτε ποσό επιδικαστεί εναντίον της Αρχής...». Αλλού στην επιστολή, προστίθεται: «Επειδή έχουμε εισηγηθεί την εμπλοκή στη διαδικασία του Γενικού Ελεγκτή, κοινοποιούμε την παρούσα στην Υπηρεσία του, δηλώνοντας ότι είμαστε στη διάθεσή του για να θέσουμε τα γεγονότα ενώπιόν του».

Οι προειδοποιητικές επιστολές του Υπουργείου

Ακολούθησαν δύο επιστολές, ημερομηνίας 25 και 26 Οκτωβρίου 2018, με αποστολέα τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών και παραλήπτη τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων. Στην πρώτη επιστολή, διαφαίνεται πως το Υπουργείο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για δύο εκδόσεις αδειών, από την Αρχή Λιμένων. «Επειδή το Υπουργείο Μεταφορών δεν είναι ενήμερο για το περιεχόμενο των εν λόγω αδειών, παρακαλώ όπως μην προχωρήσετε στην έκδοσή τους, και αποστείλετε άμεσα αντίγραφα του προσχεδίου των αδειών, ώστε να ελεγχθεί η συμβατότητά τους με τις πρόνοιες Συμβάσεων Παραχώρησης», έγραφε μεταξύ άλλων.

Στην επιστολή της επόμενης ημέρας, 26 Οκτωβρίου, το Υπουργείο παρατηρεί πως οι γραπτές απαντήσεις της Αρχής, στις 25 και 29 Οκτωβρίου, δεν συνοδεύονταν από τα προσχέδια των αδειών. «Ενώ κληθήκατε να προσκομίσετε αντίγραφα, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής ενημέρωσε προφορικά το Υπουργείο στις 25/10/2018 ότι δεν προτίθεται να αποστείλει τα προσχέδια των αδειών και μάλιστα θα προχωρήσει πάραυτα στην υπογραφή των αδειών».

Σε σχέση με τη δεύτερη περίπτωση άδειας, της οποίας η παραχώρηση εκκρεμεί, το Υπουργείο, στην επιστολή του, έθετε θέμα σύγκρουσης όρων με άλλες συμβάσεις. «Έχει περιέλθει εις γνώσιν μας, σε σχέση ειδικά με τη μία άδεια, ότι η χρήση της πλατφόρμας αφορά, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση γερανών, αποθήκευση εξοπλισμού με σκοπό τη φορτοεκφόρτωση πλοίων......, χρήσεις που, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να συγκρούονται με τη Σύμβαση της Δημοκρατίας».

Στην επιστολή του το Υπουργείο Μεταφορών χαρακτηρίζει το όλο θέμα ως πολύ σοβαρό και ενημερώνει πως παραπέμπεται στον Γενικό Εισαγγελέα και Γενικό Ελεγκτή για λήψη μέτρων.

Η απάντηση της Αρχής Λιμένων

Σε εφτασέλιδη ανακοίνωση, που εξέδωσε η Αρχή Λιμένων, απορρίπτει τις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή περί σκανδαλώδους διαδικασίας, τονίζοντας ότι ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και για τα δύο αιτήματα και αποφάσισε να αποδεχθεί το ένα, κατόπιν μελέτης και νομικής γνωμάτευσης. Αναφέρει στην επιστολή ότι «εισέπραξε ποσό που προσεγγίζει το €1 εκ., το οποίο οφείλετο από υπό εκκαθάριση εταιρείες με τη δυνατότητα είσπραξής του άλλως πως, σχεδόν αδύνατη», όπως υποστηρίζει.

Ακολούθως, επισημαίνει ότι «η Αρχή έλυσε ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο την απασχολούσε για δεκαετίες και λόγω του οποίου δεν υπήρχε δυνατότητα αξιοποίησης του χώρου, αφού αυτός ήταν “εγκλωβισμένος” σε δικαστικές διαδικασίες ή/και διαδικασίες εκκαθάρισης, ότι διευθέτησε υφιστάμενες (μακρόχρονες) δικαστικές διαδικασίες, οι οποίες δεν επέτρεπαν τη διάθεση του χώρου μέσω δημόσιου διαγωνισμού και ότι έλαβε απαλλακτικές αποδείξεις από προηγούμενους αδειούχους».

Διαχωρίζει τη θέση του ο Αντιπρόεδρος της ΑΛΚ

Στο μεταξύ, φαίνεται πως υπάρχουν αναταράξεις και εκ των έσω στην Αρχή Λιμένων. Ο Αντιπροέδρος της Αρχής Λιμένων, Θράσος Τσαγγαρίδης, διαχωρίζει τη θέση του από το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την πληροφόρηση αυτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Συγκεκριμένα, είπε ότι διαφώνησε με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την άδεια που έχει παραχωρηθεί, προσθέτοντας ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, με την επιστροφή του στην Κύπρο, καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό.