Σημερινή

Παρασκευή, 26/04/2019
RSS

Νικόλας Vs Kαρογιάν στις Ευρωεκλογές

| Εκτύπωση | 19 Αύγουστος 2018, 18:01 | Του Στέλιου Ξιουρή

ΜΕ ΠΥΡΣΟ ΚΑΙ ΔΡΟΜΕΑ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ» ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒO - ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Στην κούρσα των Ευρωεκλογών είναι έτοιμη να τρέξει η «Δημοκρατική Παράταξη» με αναμμένο τον πυρσό και θεωρώντας ότι είναι κατάλληλα προετοιμασμένη να δώσει την πρώτη σκληρή μάχη στον πολιτικό στίβο. Τα διαγραφέντα και αποχωρήσαντα μέλη του ΔΗΚΟ, που συνέπηξαν το πολιτικό σχήμα υπό την επωνυμία «Δημοκρατική Παράταξη», έχουν έτοιμα όλα εκείνα που συνθέτουν την εικόνα ενός κόμματος και αναμένεται να το εξαγγείλουν τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου.

Ήδη έχουν ετοιμάσει το σχετικό Καταστατικό που θα διέπει την λειτουργία του κόμματος, το λογότυπο, που θα αναπαριστά αναμμένο πυρσό και δρομέα έτοιμο να διανύσει τις αναγκαίες (πολιτικές) αποστάσεις, καθώς και την όλη δομή του, με τοπικές και επαρχιακές οργανώσεις, που θα αποτελούνται κυρίως από πρώην ΔΗΚΟϊκούς, αλλά και από ανένταχτους πολίτες.

Προφανώς και θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για σύγκληση του ιδρυτικού συνεδρίου και, κατ’ επέκτασιν, η εκλογή των πρώτων αξιωματούχων του κόμματος.

Μετά την ετοιμασία των τυπικών αλλά και συνάμα ουσιαστικών στοιχείων που διέπουν τη λειτουργία ενός κόμματος, διερευνούν τις πιθανότητές τους, όπως και κάθε πολιτικό κόμμα σε όλον τον πλανήτη, να διεκδικήσουν πολιτειακές εκλογές και αξιώματα.

Οι συζητήσεις έχουν μπει σε κρίσιμο στάδιο και, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από ορισμένα στελέχη, εντούτοις η κυριαρχούσα άποψη είναι η κάθοδος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, με ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης.

Έτσι, θα δούμε την πρώτη εκλογική μάχη των πρώην συναγωνιστών και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η έκβασή της. Αν και δεν ξεκαθάρισε, αν, του νέου σχήματος, θα ηγείται ο Μάριος Καρογιάν, εντούτοις θα είναι και η πρώτη κόντρα σε εκλογές μεταξύ του πρώην και του νυν ηγέτη του ΔΗΚΟ.

Επικοινωνιακό «μπάσιμο»

Ασφαλώς και το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης δεν θα είναι και το ευκολότερο των εκλογικών πραγμάτων, αν ληφθεί υπόψη και ο κατακερματισμός των δυνάμεων του κέντρου, αλλά σίγουρα θα καταγραφεί το ποσοστό του κόμματος και θα εντοπίσουν τις αδυναμίες τους για να προχωρήσουν στα περαιτέρω…
Κέρδος, προφανώς, θα είναι και η παρουσία στελεχών στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών και η καταγραφή των θέσεων από τα ΜΜΕ, κάτι που φυσικά ανεβάζει την εικόνα ενός πολιτικού σχηματισμού και του δίνει οντότητα στην κοινωνία

Πάντως, όσο και αν στο ΔΗΚΟ αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα του κεντρώου χώρου δείχνουν ότι δεν ανησυχούν, ωστόσο το όποιο ποσοστό καταγράψει η Δημοκρατική Παράταξη θα αφαιρεθεί από τα δικά τους και, με δεδομένη την σκληρή μάχη για την κατάληψη έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο, το πολιτικό ισοζύγιο ενδέχεται να επιφέρει εκπλήξεις και απροσδιόριστες καταστάσεις που θα καθορίσουν και το μελλοντικό πολιτικό σκηνικό.

Σημειώνεται ότι από πλευράς Δημοκρατικής Παράταξης υπάρχει αισιοδοξία ότι το κόμμα, πέραν της σημαντικής του παρουσίας στα εκλογικά δρώμενα, θα έχει και κοινοβουλευτική παρουσία, η οποία, στο παρόν στάδιο, για ευνόητους λόγους, δεν δημοσιοποιείται, παρά και τα σχετικά δημοσιεύματα και πολιτικά κουτσομπολιά.