Σημερινή

Τρίτη, 18/06/2019
RSS

Καλοκαιρινές διακοπές και για το Υπουργικό

| Εκτύπωση | 19 Αύγουστος 2018, 18:00 | Του Τάσου Χριστοδούλου

Τις διακοπές του Δεκαπενταυγούστου απολαμβάνει αυτήν την περίοδο το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. Οι Υπουργοί άφησαν για λίγο τις σκοτούρες των χαρτοφυλακίων τους και «απέδρασαν» άλλοι στις παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού, άλλοι στα ορεινά και κάποιοι στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται στην εξοχική κατοικία στο Τρόοδος μετά τις οικογενειακές διακοπές στις Σεϋχέλλες.

Ποιοι οι προορισμοί

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού «όργωσε» τη μισή υφήλιο το προηγούμενο διάστημα σε διπλωματικά ταξίδια, αποφάσισε να περάσει τις διακοπές του Δεκαπενταυγούστου στην Κύπρο με την οικογένειά του. Συγκεκριμένα, ο ίδιος θα βρίσκεται σε Πάφο και ορεινή Λεμεσό αυτές τις ημέρες. Ο Χάρης Γεωργιάδης θα απολαύσει στιγμές χαλάρωσης με την οικογένειά του στην Πόλη Χρυσοχούς, ενώ θα μεταβεί και λίγες ημέρες στην όμορφη Κρήτη.

Στην Πόλη Χρυσοχούς για ολιγοήμερες διακοπές βρίσκεται και ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης από τις 16 Αυγούστου, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο βρισκόταν οικογενειακώς στις Πλάτρες. Το πρόγραμμα του Υπουργού περιλαμβάνει και ένα ελληνικό νησί. Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς «ψηφίζει» και ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος θα επισκεφθεί και το Λατσί για λίγες ημέρες με την οικογένειά του.

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνίας και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου βρισκόταν για μερικές ημέρες στην Πάφο, συνδυάζοντας υπηρεσιακές υποχρεώσεις και θάλασσα. Τον Δεκαπενταύγουστο μετέβη στον Άγιο Επιφάνειο Ορεινής, στο εξοχικό της, για γλέντι με συγγενείς και φίλους. Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, αυτήν την εβδομάδα την «έβγαλε» στο γραφείο με μια μικρή ανάπαυλα τον Δεκαπενταύγουστο, που την πέρασε στον Πρωταρά οικογενειακώς. Στον Πρωταρά πέρασε τις διακοπές του Δεκαπενταυγούστου με την οικογένειά του και ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Κάδης.

Στο εξωτερικό βρίσκεται η Υπουργός Εργασίας, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, όπως και ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Συγκεκριμένα, ο κύριος Ιωάννου απολαμβάνει τις οικογενειακές του διακοπές στη Βαρκελώνη. Σε άγνωστο «μυστικό» προορισμό θα ξεκουραστεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, τον οποίο δεν θέλησε να μας αποκαλύψει. Άγνωστο είναι και το μέρος που επισκέφθηκε για να χαλαρώσει ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δεν έκανε διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο. Αναμένεται, όμως, τέλος του Αυγούστου να μεταβεί στο νησί της μητέρας του, τη Σάμο. Η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, χαλαρώνει στο όμορφο Τρόοδος, ενώ η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου, θα συνδυάσει οικογενειακές διακοπές σε βουνό και θάλασσα και πιο συγκεκριμένα σε Πλάτρες και Πρωταρά αντίστοιχα.