Σημερινή

Παρασκευή, 26/04/2019
RSS

Η οδός της… «Παρανομίας»

| Εκτύπωση | 13 Μάιος 2018, 18:00 | Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ «ΦΩΝΑΖΕΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ… ΠΑΡΑΛΥΜΕΝΟΙ

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΦΑΣΑΡΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Η ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Για πολλά χρόνια, με ανικανότητα των αρμοδίων, όλοι οι Φορείς δηλώνουν ότι συνεργάζονται για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, αλλά η κατάσταση επιδεινώνεται, χειροτερεύει και αγριεύει


Όταν ένας δήμαρχος μιας πόλης λέγει δημόσια ότι μια συγκεκριμένη οδός είναι «Supermarket» ναρκωτικών, ποια πρέπει να είναι η αντίδραση των αστυνομικών Αρχών; Η οδός Αγίου Αντωνίου στην Πάφο αποτελεί ένα πρόβλημα, που δεν είναι σημερινό. Για πολλά χρόνια τα σχετικά δημοσιεύματα είναι πάμπολλα. Οι επίσημες δηλώσεις ακόμη περισσότερες, αλλά οι λύσεις δεν υπάρχουν. Τα ημίμετρα και η αναξιότητα των υπευθύνων απέτυχαν να επιβάλουν λύση και ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δήλωσε μέσα στην εβδομάδα πως «δεν υπάρχει αστυνομικός στην Πάφο ή αξιωματικός που να μη γνωρίζει για το συγκεκριμένο άτομο και τη δράση του». Και τα δύο μαγαζιά στην Αγίου Αντωνίου που πωλούν ναρκωτικά και κυρίως crystal στα νεαρά παιδιά, αλλά και πιο βαριά ναρκωτικά, τα οποία πωλούν σε μεγάλες ποσότητες, «μετέβαλαν σε παράνομα «supermarket την Αγίου Αντωνίου».

Συγκεκριμένες πρόσφατες καταγγελίες έγιναν εδώ και ενάμιση χρόνο, καταγγέλλει ο Δήμαρχος, ωστόσο η Αστυνομία δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα για να ξηλώσει τα κυκλώματα. Να εκπολιτίσει την περιοχή. Να πατάξει την ηχορύπανση και να «μηδενίσει» τη θανατηφόρα… εμπορία… Ο Δήμαρχος έβαλε στο κάδρο τον πρωταγωνιστή του πυροβολισμού του αστυνομικού στη Λεμεσό, λέγοντας ότι «τουλάχιστον δέκα φορές έχω μιλήσει δημόσια για συγκεκριμένο άτομο, το οποίο ηγείται ενός τεράστιου κυκλώματος, μιας τεράστιας εγκληματικής ομάδας στην πόλη και επαρχία της Πάφου και όχι μόνο. Οι δραστηριότητές του είναι κυρίως γύρω από τα ναρκωτικά, με την εμπορία και τη διάθεση των ναρκωτικών στο λιανικό εμπόριο στην Πάφο».

Η θέση της Αστυνομίας

Η ΥΚΑΝ Πάφου και η Αστυνομική Διεύθυνση συνεργάζονται άριστα για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα ναρκωτικά, σχολίασε μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας. Όσον αφορά την Αγίου Αντωνίου, ανέφερε ο Ανδρέας Αγγελίδης, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται έλεγχοι τόσο σε πρόσωπα όσο και σε υποστατικά. Λέγει βολικές ανοησίες ο Εκπρόσωπος. Λέγει τουλάχιστον ψέματα ή δεν τολμά να πει την αλήθεια…

Η Αστυνομία, λοιπόν, από την πλευρά της λέγει ότι κάνει καλά τη δουλειά της. Τότε γιατί διατυπώνονται θέσεις ότι δεν τηρείται η νομιμότητα και δεν αντιμετωπίζονται ακολασίες, χρήση και εμπορία ναρκωτικών και πολλά ακόμη; Τι χρειάζεται για να επικρατήσει η νομιμότητα, η τάξη και η ασφάλεια και η πάταξη της αφόρητης ηχορύπανσης; Πληροφορίες έχουν, γιατί δεν τις αξιοποιούν;

Χτυπάνε κόκκινο… τα ντεσιμπέλ

Ο πανζουρλισμός από μουσικές και φωνές που πηγάζουν από τα νυχτερινά κέντρα της περιοχής, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα, σπάζουν τα νεύρα των κατοίκων της περιοχής όσο και των τουριστών. Και όταν το ρολόι κινείται προς τις πρωινές ώρες, η εικόνα που έχει ο δρόμος θυμίζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Το ξέφρενο γλέντι μέσα και κυρίως έξω από τα μπαρ είναι ασταμάτητο. Μια βόλτα στα μαγαζιά της Αγίου Αντωνίου για τους νεαρούς τουρίστες σημαίνει άφθονο αλκοόλ και όχι μόνο!

Όλοι οι Φορείς εδώ και πολλά χρόνια δήλωναν ότι συνεργάζονται για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δεν πάνε πολλά χρόνια που οι αποφάσεις που είχαν παρθεί προνοούσαν κλιμάκια του Δήμου και της Αστυνομίας να πραγματοποιούν περιπολίες και όπου παρατηρείται σοβαρή παρανομία, όπως ισχυρή ένταση της μουσικής, να κατάσχονται τα μεγάφωνα και θα διώκονται όσοι δεν θα τηρούν τα ωράριά τους σύμφωνα με την κατηγορία λειτουργίας του κέντρου αναψυχής. Ο Νόμος Περί Κέντρων Αναψυχής (άδειες εκπομπής ήχων) αποβλέπει στην πρόληψη της πρόκλησης οχληρίας από κέντρα αναψυχής. Στην πραγματικότητα ο Νόμος δεν εφαρμόζεται.

Οι τίτλοι των ειδήσεων

Κάνοντας μιαν απλή αναζήτηση στο Google, πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να εντοπίσει τα περιστατικά που διαδραματίζονται στην Αγ. Αντωνίου. Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι των θεμάτων:

* Νεαρός τα ήπιε και άρχισε να εξυβρίζει και να προκαλεί φασαρία

* Χειροπέδες σε αθυρόστομο άντρα που προκάλεσε φασαρία

* Τουριστική Περιοχή Αγίου Αντωνίου - Ζητείται ελπίς

* Γης Μαδιάμ στην Αγίου Αντωνίου από 25χρονο

* 23χρονη κατήγγειλε ότι την βίασαν μαζί με τη φίλη της δύο νεαροί

* Η Αγίου Αντωνίου σβήστηκε από τον χάρτη

* Τουρίστες μέθυσαν και μετά «έπαιξαν» ξύλο

Δεν τα κατάφερε ούτε ο Δήμαρχος

Τον Μάιο του 2016, δηλαδή δύο χρόνια πριν, είχε ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό, ευπρεπισμό και εξωραϊσμό της τουριστικής οδού Αγίου Αντωνίου στην Κάτω Πάφο από τον Δήμο. Συγκεκριμένα, τα συνεργεία του Δήμου προέβαιναν σε καθαρισμό οικοπέδων, βάψιμο τειχών, απομάκρυνση από τις στέγες των κτηρίων παλαιών δορυφορικών κεραιών, κατεδάφιση παράνομων κατασκευών ή υποστατικών, απομάκρυνση πινακίδων αλλά και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της περιοχής με φωτισμό.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι σε λίγες μέρες η τουριστική αυτή περιοχή δεν θα θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που παρουσίαζε. Καλούσε τους ιδιοκτήτες, χρήστες και ενοικιαστές των υποστατικών να άρουν τις παρανομίες, προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα επεμβαίνει ο Δήμος… Ούτε ο Δήμος, ούτε οι άλλοι Φορείς επενέβησαν, έπραξαν το καθήκον τους, εφάρμοσαν τους Νόμους. Δεν θέλουν, δεν μπορούν, δεν είναι ικανοί να λύσουν το πρόβλημα;

Θα θρηνήσουν χειρότερα με τη διάλυση της έννομης τάξης στον κακόφημο, πλέον, δρόμο που δυστυχώς έχει το όνομα Αγίου Αντωνίου. Αν δεν βοηθηθεί ο Δήμαρχος από τους άλλους Φορείς να εφαρμόσει τις ορθές λύσεις, ο θρήνος κάποια μέρα θα είναι γενικότερος… Η αντιπαράθεση Φαίδωνος και Αστυνομίας μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, φαίνεται πως έφερε και κάποια αποτελέσματα καθώς είχαμε εξορμήσεις «σκούπα» τις τρεις τελευταίες ημέρες με τη συμμετοχή και αστυνομικών της ΥΚΑΝ.